SJAJNO 2. POLUVRIJEME

Marko Kopljar i 'kauboji' razbili Francusku

24.01.2012 u 19:50

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija sa 29:22 (11:12) pobijedila je svjetske prvake, ali, što je još važnije, napravljen je velik korak prema polufinalu i Beogradu

Na krilima Marka Kopljara, koji je zabio sedam golova, ali i uz Alilovića, Bičanića, Lackovića, Čupića, Horvata i sve ostale, Hrvatska je sa 29:22 porazila Francusku. Svjetski pravci tako su na putu kući, dok naši, nakon loše utakmice protiv Španjolske, trasiraju put prema beogradskom polufinalu.

Bila je to utakmica 'biti - ne biti' za naše, jer sve dobro napravljeno u skupini skoro su prokockali protiv Španjolske. Međutim, 'bacili su se na glavu', prvenstveno mlađa generacija, te su nakon slabijeg prvog poluvremena u drugom dijelu posve razbili Francuze. A sve to gotovo bez Balićeva doprinosa, što daje dodatnu težinu ovoj pobjedi.

Hrvatska je u prvom dijelu u jednom trenutku vodila s tri gola (9:6), ali uslijedila je crna rupa od osam minuta u kojima su Francuzi napravili preokret te na odmor otišli s prednošću (11:12).

Drugo poluvrijeme bilo je posve drugačije. Obrana je igrala sjajno, pridružio se i Alilović, dok je u napadu, u utakmici života, briljirao Marko Kopljar. Francuzi su se držali do 39. minute kada su zadnji put vodili 17:16, a nakon toga serijom 13:5 Hrvatska je otišla do pobjede 'iz snova'.


Hrvatska će možda već večeras ući u polufinale, jer ako Slovenija dobije Mađarsku, sutrašnja će utakmica biti revijalna. No pobjede li Mađari, u srijedu ćemo u izravnom ogledu odlučivati o drugom polufinalsitu, s obzirom da su Španjolci već 'unutra'.

Kolo prije kraja razigravanja po skupinama Hrvatska zauzima drugo mjesto sa šest bodova, jednim manje od vodeće Španjolske koja je osigurala polufinale, dok je Francuska s dva osvojena boda ostala bez izgleda za prolazak među četiri najbolje reprezentacije na ovom natjecanju. U skupini II još se nalaze Mađarska, koja ima tri boda i utakmicu manje, te Slovenija i Island koji imaju po dva boda, ali Slovenija ima utakmicu manje.

Novi Sad. Dvorana Spens. Gledatelja: 5.000 Suci: Abrahamsen i Kristiansen (Norveška).

HRVATSKA: Alilović, Losert; Balić, Kopljar 7, Lacković 4, Duvnjak 2, Buntić, Vori 1, Štrlek, Čupić 7 (3), Ninčević 2, Horvat 2, Musa 1, Gojun, Bičanić 1, Vuković 2.

FRANCUSKA: Karaboue, Omeyer; Fernandez 4 (2), Dinart, Barachet 4, G. Gille, B. Gille 3, Narcisse 2, Joli 2 (2), Honrubia, Karabatić, Accambray, Abalo 3, Sorhaindo 2, Detrez, Bingo 2.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Francuska 4 minute.

SEDMERCI: Hrvatska 3-3, Francuska 4-5.