SLAVNA ETAPA

Legendarni Maksimov predao rusku klupu

24.01.2012 u 16:32

Bionic
Reading

Nakon što su rukometaši Rusije zauzeli tek 15. mjesto na Europskom prvenstvu i ostali bez kvalifikacija za London, ostavku na mjesto izbornika podnio je legendarni Vladimir Maksimov

Momčad koja nije niti sjena nekadašnje snažne reprezentacije Sovjetskog Saveza, a potom i reprezentacije Rusije u devedesetima, doslovno je dotaknula dno u Srbiji. Povukao se i 66-godišnji izbornik Vladimir Maksimov s kojim su Rusi osvojili sve što se osvojiti dalo. Dva su puta bili svjetski prvaci (1993. i 1997), europski 1996. godine te olimpijski pobjednici u Sydneyu 2000. godine.

Na odlasku je Maksimov predložio i nasljednika, Dmitrija Torgovanova, koji je trenutno trener ruskog prvoligaša Neva St. Peterburg.

Međutim, na razočaranje ljubitelja rukometa u Rusiji, 40-godišnji Torgovanov, koji je bio član zlatne generacije ruske reprezentacije, odbio je dužnost izbornika jer tvrdi da ima još nedovršenog posla u klubu.

'Bilo bi nepošteno prema svima u klubu da ih samo tako napustim. Prvo moram dovršiti ono što sam započeo u Nevi, a potom možemo razgovarati o daljnjem angažmanu', izjavio je Torgovanov, no odmah potom stigle su i sugestije da sjedne na dva stolca i vodi i klub i reprezentaciju.

'Vođenje dviju momčadi za mene je nešto nezamislivo', brzo je odgovorio Torgovanov, a nešto ranije je u razgovoru za ruske medije nedvosmisleno sugerirao što bi trebalo učiniti.

'Potrebna je potpuna obnova reprezentacije koju će činiti mladi igrači na kojima se dugoročno može izgraditi nova snažna reprezentacija', smatra Torgovanov.