NOVA MEČ-LOPTA

Goluža: Da, zaboravio sam pozvati time-out

23.01.2012 u 17:53

Bionic
Reading

Nakon prvog poraza na prvenstvu od Španjolske, put hrvatske reprezentacije prema polufinalu znatno je otežan. A da bi se ostalo u kombinacijama, Golužini igrači u srijedu moraju dobiti Francuze

Hrvatski rukometaši danas u igri protiv Francuske odlučuju hoće li se dočepati Beogradske arene i polufinala. Trebaju im tri boda iz posljednje dvije utakmice drugog kruga. Dakle, poraz od Francuske značio bi, najvjerojatnije, i oproštaj od borbe za medalje iako, u nekim čudnim kombinacijama, i s dva bi mogli dalje.

'Sve znamo o Francuzima, kao i oni o nama. Dakle, nepotrebno je gledati snimke, moram što hitnije dignuti momčad potresenu porazom od Španjolske. Gledao sam triput snimku. Da, trebao sam zatražiti time-out, stalno sam držao onaj zeleni list, ali jednostavno sam na to zaboravio. Što ćete, na pogreškama se uči. Suđenje ne želim komentirati', istaknuo je Goluža.

No zato je suđenje komentirao Ivan Čupić. 


'Samo u završnici suci su nam poništili dva regularna pogotka, prvo Ninčeviću, a potom i Voriju. Kada bismo postigli pogodak, vraćali bi prekršaj na deveterac. Ivano je stalno pod prekršajem dodavao lopte, no to nisu htjeli vidjeti. Tako nam sude već 10 godina, kamo je nestalo poštenje! Pa onda ono isključenje Kopljara tri minute prija kraja. Cijela dvorana mogla je na velikim videozidovima vidjeti da kontakta nije bilo', rekao je vidno uzrujani Čupić.

Nema vremena za kukanje.

'Idemo na glavu, nema nam druge', zaključio je Čupić.

Goluža pak poziva na malo više strpljenja u napadu.

'U obrani igramo po dvije minute, a u napadu sve rješavamo u 15 sekundi. To tako ne ide. Nije tajna da Omeyer najbolje brani baš protiv nas. U svim utakmicama koje smo izgubili on je Francuskoj donosio prevagu', kaže Goluža.

Bilo bi nam lakše u skupini s Njemačkom, Makedonijom, Poljskom.

'Nažalost, uvijek do medalje idemo težim putem', zaključio je Goluža.