POČELO JE...

Hrvatski i srpski navijači napunili crnu kroniku

23.01.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Bilo je samo pitanje vremena kada će s rukometnog prvenstva u Srbiji dolaziti informacije koje pripadaju rubrici crna kronika. U glavnoj ulozi su bili hrvatski i srpski navijači

Do nedjelje je sve bilo idilično. Navijački sukobi, huliganski neredi i slični incidenti nisu se događali, no sada srpski mediji pišu o nekoliko sramotnih situacija.

U jednoj optužuju neimenovanog hrvatskog navijača da je na poluvremenu utakmice Hrvatska – Španjolska fizički napao maskotu prvenstva, a da je ispod kostima bilo 15-godišnje dijete.

U drugom incidentu, kako javlja radio 021, loše su prošli simpatizeri Golužinih izabranika. Policija je objavila da je uhitila Novosađane Mladena R. (29) i Aleksandra D. (45) zbog sumnje d su nakon utakmice u ulici Maksima Gorkog fizički napali petoricu navijača Hrvatske, a dvojicu lakše ozlijedili. Njih dvojica su zaradili kaznene prijave.

No to nije bilo sve. Prema neslužbenim informacijama, prije utakmice se dogodila tučnjava u ulici Laze Telečkog. Sve je počelo u kafiću, a zatim se okršaj nastavio na ulici.

Inače, tijekom utakmice su na parkingu u Vojvođanskoj ulici razbijena stakla na automobilu s hrvatskom registracijom. Ako se kolonija hrvatskih navijača poveća kada reprezentacija preseli u Beograd (borba za medalje) domaćini će morati podići razinu sigurnosti kako ne bi došlo do novih neželjenih incidenata.