ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Savršena obrana slomila neporažene Hrvate'

23.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U Španjolskoj je rukomet daleko od naslovnica, ali zahvaljujući velikom trijumfu njihove reprezentacije protiv Hrvatske ipak je taj sport dobio više medijskog prostora

'Marca' piše kako 'napad pobjeđuje, ali obrana donosi naslove'. Novinar zaključuje kako je rukometna 'furija' na dobrom putu te kako je suočena s jednom od najboljih reprezentacija na svijetu pokazala iznimnu snagu. Novinar dodaje ako postoji savršena obrana, Španjolska je bila blizu te izvedbe. Obrana u sportu predstavlja čvrstinu, solidarnost, jedinstvo, a u ovom slučaju za Španjolsku je značila i više,' piše isti list.

'AS' govori kako je trijumf protiv Hrvata značio vodstvo u skupini i divovski korak prema polufinalu. Novinar piše kako je pala neporažena reprezentacija koja je u jednom trenutku napravila i seriju 7:0 što ipak nije slomilo Riverinu momčad. Govori se o iscrpljujućem dvoboju u kojoj je za uspjeh bila zaslužna 6-0 obrana.

'Sport' piše o velikoj pobjedi koja je gurnula Španjolsku praktički u borbu za jednu od medalja. U tekstu stoji kako je sastav s Balkana u prvom dijelu očitao lekciju španjolskim rukometašima, no da se njihovi izabranici nisu predavali iako su i u završnici bili u teškoj situaciji (19:21).