NEIZVJESNO U NAŠOJ SKUPINI

Francuskoj drama protiv Slovenije, Island razbio Mađare

22.01.2012 u 20:04

Bionic
Reading

Aktualni svjetski i europski prvaci Francuzi na ovom prvenstvu se strahovito muče. Jedva su ušli u drugi krug, a sada su u dramatičnoj završnici uspjeli pobijediti Sloveniju 28:26. U drugom ogledu večeri Island je bio uvjerljiv protiv Mađarske 27:21

Francuska rukometna reprezentacija ostvarila je tek drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u 1. kolu druge faze natjecanja. U egal utakmici i dramatičnoj završnici pala je Slovenija sa 28-26.

Vodili su Slovenci cijelo prvo poluvrijeme, čak i po tri-četiri pogodaka razlike, ali je Francuska u nastavku 'stisnula po gasu' i prešla u vodstvo. U 56. minuti utakmice Slovencima je isključen igrač pri rezultatu 25-25 i tada Francuzi rade ključni odmak.

Guillaume Joli je zabio sedmerac za plus jedan, a svega 30-ak sekundi kasnije Jerome Fernandez je podigao na 27-25. Nakon povratka isključenog igrača Slovenija smanjuje na 27-26, te ima napad za izjednačenje. No, Thierry Omeyer brani 'zicera' i Francuska već juri kontru na drugoj strani koju zaustavlja golman Primož Prošt. U brzopletoj re-kontri Slovenci rade prijestup na crti od šest metara, te omogućuju Francuskoj posljednji napad za pobjedu. Deset sekundi prije kraja aktualni prvaci Europe zabijaju za 28-26 i osvajaju bitna dva boda u drugoj fazi natjecanja koja ih ostavljaju u igri za polufinale.

Rukometna reprezentacija Islanda slavila je protiv Mađarske u 1. kolu druge faze Europskog prvenstva. Bilo je 27-21 za sjevernjačku reprezentaciju.

Iako su u drugu fazu natjecanja stigli bez bodova, to nije omelo Islanđane da upišu pobjedu protiv, barem na papiru, favorita Mađarske. Sjeverni hrvatski susjedi su samo na početku utakmice osjetili što to znači voditi protiv Islanđana (6-4), ali su nakon toga upali u žrvanj 'run and gun' rukometa koji njeguju Islanđani, te su do poluvremena zaostajali četiri gola (14-10). Najzaslužniji za slavlje Islanda bio je četverolist Arlason, Sigurdsson sa po pet, te Gunnarsson, Olafsson sa po četiri pogotka. Kod Mađara je najefikasniji bio Gabor Csaszar sa sedam golova.