Rukometno EP 2012

ZANIMLJIVO U SRBIJI

Makedonija preko Češke u drugi krug

Makedonski rukometaši plasirali su se u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što su u 3. kolu skupine B u Nišu pobijedili Češku s 27-21

Makedonci će prenijeti u sljedeću fazu prvenstva jedan bod, baš kao i Šveđani s kojima su na startu turnira odigrali neodlučeno. Ujedno, današnja makedonska pobjeda znači da je Češka ostala bez drugog kruga iako se nije činilo da će biti tako nakon što je u 1. kolu svladala Njemačku. A Nijemci, koji su se prilično mučili u prvom krugu, u nastavak natjecanja ulaze s maksimalna četiri boda.

U pobjedničkoj momčadi najbolji su bili bivši igrač Zagreba Kiril Lazarov sa sedam golova (dva iz sedmeraca) i Filip Mirkulovski s pet. Filip Jicha i Pavel Horak su, također s pet pogodaka, bili najefikasniji kod Čeha.

U utakmici bez velikog značaja u skupini A reprezentacije Srbije i Slovačke su u Beogradu odigrale neodlučeno 21-21. Već od ranije je bilo poznato da su Srbi osigurali prvo mjesto i da će u drugi krug prenijeti četiri boda, kao i da Slovaci nemaju nikakve izglede za prolazak dalje. U takvoj igri bez velike napetosti, u kojoj su Srbi drastično pali u drugom poluvremenu, pet je golova za domaćine EP-a postigao Rajko Prodanović, dok je kod Slovaka najbolji bio Lubomir Duriš s četiri pogotka iz isto toliko pokušaja.
MAXtv Prva Liga

Cura i frajer dana

Djeca i internet
Lijepa naša
Sve o zemljama EU

Kalkulator za izračun plaće