SLOVENSKI MEDIJI

'Iskusni i moćni Hrvati te rukometni Mozart'

19.01.2012 u 08:01

Bionic
Reading

Slovenski mediji su posvetili veliki dio prostora utakmici koju su izgubili od Hrvatske na Europskom prvenstvu u Srbiji

Tako 24ur donosi naslov 'Hrvatska pretvrd orah' te se piše kako je Slovenija opet ostala praznih ruku. U tekstu stoji da su 'fantje' do 50. minute disali za vrat svojem suparniku, ali da su tada popustili. Autor spominje da je Hrvatskoj pomogao i neraspoloženi vratar Škof.

Delo je izašlo s naslovom 'Hrvatska premoćna za Sloveniju', koju sada očekuje ključan dvoboj s Islandom. U tekstu se spominje razigrani Čupić te Alilović koji je sve bolje branio kako je utakmica odmicala. Napominje se da je to bila njihova četvrta međusobna utakmica na Europskim prvenstvima i da su sada hrvatski rukometaši stigli do drugog trijumfa.

Siol je napisao da je 'Drugi krug za Sloveniju utopija'. Što se tiče same utakmice, iskreni novinar navodi da je Hrvatska pobijedila rutinski zahvaljujući iskusnim igračima svjetske kvalitete. Od hrvatskih igrača kao najbolje se isticalo Lackovića i Duvnjaka.

Slovenski Dnevnik kaže da su 'klonuli protiv Hrvata'. Prema njima, odličan je potez napravio izbornik Goluža koji je u ključnom trenutku ubacio Balića, 'rukometnog Mozarta koji je vratio tonuću hrvatsku rukometnu lađu na površinu', a kao važne trenutke slovenski novinar izdvojio je i dvije Alilovićeve obrane zicera.