GOLUŽA SE KOCKA

Ozlijeđeni Balić putuje, trojica prekrižena

13.01.2012 u 22:09

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije u petak navečer objavio je popis putnika i onih koji neće otputovati na Europsko prvenstvo u Srbiju. Otpali su Marino Marić, Marin Šego i Hrvoje Batinović, dok Ivano Balić putuje s ostatkom momčadi

Mada je izbornik Goluža najavljivao da svi igrači koji su prošli posljednji dio priprema putuju u Srbiju na Europsko prvenstvo, u posljednji je čas promijenio odluku. Tako će u subotu ujutro na put krenuti 16 igrača. S popisa su otpali Marino Marić, Marin Šego te Hrvoje Batinović. Dobra vijest je to što s popisa nije otpao Ivano Balić koji se i dalje bori s ozljedom, no očito je stručni stožer procijenio da će ponajbolji rukometaš svijeta biti spreman pomoći Hrvatskoj na Europskom prvenstvu. Ista stvar je i s Vukovićem, koji ima problema s tetivom, ali i on putuje u Srbiju.

'Na Europsko prvenstvo u Srbiju neće putovati Marino Marić, Marin Šego i Hrvoje Batinović. Batinović je već dva dana pod velikom temperaturom. U zadnji trenutak sam odlučio da ipak ide 16 igrača, jer kad prijavimo igrače oni koji su višak ne treniraju sedam dana i u ovom trenutku je najbolje da budu u svojim klubovima i da treniraju. Vršac je tu blizu, i ako zatreba, za jedan dan mogu doći', objasnio je svoju odluku izbornik Goluža.

Raščlanio je i razloge zašto ti igrači neće vidjeti Europsko prvenstvo. Za Batinovića je kazao da je već danima pod temperaturom, dok je u odnosu na Marića prednost dobio Musa.

'Musa je veliko osvježenje za ovu ekipu. Dao nam je čvrstinu i samim time visinu i pokretljivost, i to je presudilo.'

Što se tiče vratarske postave, Alilović i Losert su i ovog puta bili prvi izbor Goluže.

'Alilović je prvi vratar, tu je i Losert - obojica su imala odlične sezone i u prednosti su pred Šegom.'

Na kraju je Goluža još dodao:

'Ovi igrači su jako dobro odradili treninge, međutim situacija je takva da se mora prijaviti 16 igrača i da se ne gubi vrijeme odlučili smo se na ovako nešto.'

Na popisu su vratari Losert i Alilović te igrači u polju Balić, Duvnjak, Lacković, Kopljar, Vori, Gojun, Horvat, Vuković, Bičanić, Buntić, Štrlek, Čupić, Musa i Ninčević.