ŽESTOKA REAKCIJA

Zbog penala u Vinkovcima Most traži ostavku svih čelnika HNS-a!

27.02.2017 u 13:29

Bionic
Reading

Nakon što je sudac Batinić spornim penalom odlučio dvoboj Cibalije i Dinama u nedjeljnoj utakmici MAXtv Prve lige, zastupnici Mosta zatražili su od čelnika HNS-a da napuste hrvatski nogomet...

Dinamova pobjeda u Vinkovcima izborena spornim penalom na Soudaniju u 90. minuti utakmice izazvala je burne reakcije nogometne javnosti, a sada se javila i politika.

Zastupnici Mosta u svom priopćenju krenuli su u otvoreni rat s čelnim ljudima HNS-a.

'Mi, članovi i dužnosnici Mosta nezavisnih lista osjetili smo potrebu obratiti se javnosti nakon što je ovaj vikend baš svima postalo jasno što se dogodilo s hrvatskim nogometom. Reakcija Dinamovih navijača koji su bili prisutni dvojbenoj pobjedi njihove momčadi u Vinkovcima nakon sramotno dosuđenog kaznenog udarca najbolje pokazuje koliko Hrvatskoj trebaju promjene i koliko ih hrvatsko društvo zaslužuje,' započinje Most svoje priopćenje i dodaje:

'Most je cijelo vrijeme ukazivao na taj problem, samo prošle jeseni održali smo dvije konferencije za medije na tu temu. A sada je stvarno dosta! Došlo je vrijeme da čelnici HNS, zajedno s članovima Izvršnog odbora i članovima skupštine podnesu neopozive ostavke te od njih očekujemo da se doživotno izuzmu iz svih tijela HNS-a. Ovime ne odbacujemo krivnju političkih struktura za stanje u hrvatskom nogometu. One su svo vrijeme dio problema, a ne rješenje koje građani od nas traže. I baš zato što je politika pridonijela tome problemu mora ponuditi rješenje.'

Cibalia - Dinamo 1:2 (22. kolo 2016./17.), sažetak Autor: Youtube

'Zato želimo preuzeti odgovornost i zajedno s navijačima i sportskim djelatnicima izgraditi pravedan sustav u kojem će i igrači i navijači i sportski djelatnici s ponosom odlaziti za nogometne utakmice. Stoga, zahtijevamo ostavke čelništva Hrvatskog nogometnog saveza i pozivamo na dijalog sve uključene strane u cilju izgradnje i provedbe zakonodavnog okvira koji će omogućiti depolitizaciju sporta i stati na kraj interesima pojedinaca koji su privatizirali hrvatski sport. O našim daljnjim koracima bit ćete obaviješteni na vrijeme,' zaključak je javnog istupa koji je potpisalo 13 političara Mosta.