DVOBOJ OD 18 SATI

Hajduk je pod velikim pritiskom; može li to biti prednost Istre?

24.02.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Nakon razočaravajućeg remija protiv Splita, na igračima Hajduka je veliki pritisak, dok su Puljani u nastavak lige krenuli pobjedom nad Lokomotivom, te bez straha mogu na Poljud. Ovaj se dvoboj igra od 18 sati uz prijenos na Arenasportu 3

Loše je Hajduk započeo nastavak prvenstva i jedva ostao neporažen protiv gradskog rivala Splita. Završilo je 1:1, a Splitovi promašaji i pogodak Ercega iz 82. minute spasio je Hajduk poraza.

Španjolski trener Joan Carrillo odmah se našao na udaru javnosti i navijača, a iznenadio je nepostavljanjem veznjaka Nikole Vlašića u početnu jedanaestoricu. Igra je bila spora i bezidejna, tako da će već danas protiv Istre 1961 biti promjena u početnom sastavu, a Vlašić bi trebao startati nakon što je u pripremama bio najbolji igrač kluba s Poljuda.

Dvoznak.com

'Analizirali smo utakmicu protiv Splita, a u prvom poluvremenu smo kontrolirali igru, imali četiri prigode, oni samo jednu. To je moje mišljenje. U nastavku ne samo da smo promijenili sistem, nego igrače, stavili smo dosta ofenzivnih igrača i stvorili smo pet-šest prilika, no i Split je imao dvije-tri prigode. Kada je utakmica završila, svi u klubu su bili lošeg raspoloženja, pa i ljudi iz našeg restorana. Predsjednik Kos je dao svoje mišljenje igračima, a on je dobar čovjek i želimo svi zajedno napredovati, pomaže mi. Split je završena priča', vratio se na prvi dvoboj nastavka trener Hajduka Joan Carrillo, koji danas neće moći računati na ozlijeđenog veznjaka Kožulja, ali se nakon odrađenih kartona u konkurenciju vraća Jefferson.

'Protiv Splita nismo pobijedili i zato sada protiv Istre moramo dobiti. Svi igrači su spremni i razumiju da su protiv Splita izgubili dva boda. Moji momci razumiju Istrinu igru i kad počne utakmica znaju što im je činiti, nema opravdanja. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica i riječ je o momčadi s dobrim defenzivnim mehanizmom, a imaju dobra kretanja prema naprijed. Međutim, ne znam hoće li imati hrabrosti doći ovdje s napadačkom idejom. Možda će igrati samo defenzivno', smatra Carrillo, koji će vjerojatno postaviti vrlo ofenzivni raspored 4-1-3-2.

'Istra i Split su slične momčadi. Istra ima dobru tranziciju, a možda su ofenzivniji od Splita. Nismo imali dobar rezultat protiv Splita, no to je dio procesa. Moja ideja je razgovarati s igračima i otkloniti pogreške. Ideja je pripremiti najbolje igrače za dobiti ovu utakmicu', odlučan je strateg Hajduka Joan Carrillo, a suvišno je i spominjati da je na njemu i igračima pritisak imperativa pobjede.

Novi trener Istre 1961 Marijo Tot debitirao je trijumfom 1:0 protiv Lokomotive, što je bio najbolji i priželjkivani start. Njegova momčad djelovala je čvrsto i disciplinirano, dala je gol u 29. minuti iz jedanaesterca, te sačuvala prednost do kraja.

Puljani sada posve rasterećeno dolaze na Poljud, sav pritisak je na Hajduku, a oni će se nastojati obraniti i prijetiti iz kontri.

'Sada je Istra ipak malo drugačija, igrači su prošli pripreme, podignuta je razina forme i mislim kako ćemo biti dobri', smatra trener Puljana Marijo Tot, koji opet nema neke važne igrače na raspolaganju kao što su veznjaci Gržan i Stepčić, te teže ozlijeđeni lijevi bek Bertoša. No, oporavili su se Mitrevski i Miloš, a registriran je novi branič Kitanovski.

'Vidjet ćemo kako će se Hajduk postaviti protiv nas, a našu ideju ćemo sačuvati do utakmice. Hajduk ima niz odličnih igrača, a izdvajam Nikolu Vlašića, kojeg smatram njihovim najboljim pojedincem. Iznenadilo me što ga nije bilo u prvoj postavi sa Splitom. Sada ga očekujem i vjerujem, ako njega zaustavimo, te ograničimo učinak Jeffersona, imat ćemo veće šanse ostvariti pozitivan rezultat', smatra trener gostiju Tot, koji će ostati pri sustavu 4-2-3-1, a umjesto Gržana očekuje se od prve minute Prelčec, kao jedina promjena u odnosu na start dvoboja s Lokomotivom.

'Znamo da nas čeka jako teška utakmica. Hajduk je uvijek neugodan suparnik, koji tradicionalno pred brojnijim i bučnim domaćim gledateljima ima energiju više u odnosu na gostovanja. Nisu po željama započeli polusezonu, jer je remi sa Splitom za njih nepovoljan rezultat. Gledali smo tu utakmicu, na kojoj bijeli nisu djelovali najbolje, što nam daje određenu dozu optimizma. No, istina je i to da Hajduk teško može ponoviti takvo slabije izdanje, a silno će se truditi da pobijede i poprave dojam s prethodne utakmice. Zato smo svjesni da nas čeka vrlo komplicirana zadaća, Hajduk je favorit, ali i mi imamo svoje adute i želje, te ćemo učiniti sve što možemo da ostvarimo svoj cilj. Ne uspijemo li, odnosno bude li Hajduk bolji od nas, čestitat ćemo mu na tome', realan je kormilar gostiju iz Pule Marijo Tot.

 

Najave svih današnjih utakmica pronađite OVDJE

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Istra 196118:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka21174055
2.Dinamo Zagreb21154249
3.Hajduk21115538
4.Osijek21115538
5.Slaven Belupo2176827
6.Istra 19612157922
7.Inter Zaprešić2149821
8.Lokomotiva21621320
9.Split2116149
10.Cibalia2116149

Sljedeće utakmice

25.2.Slaven Belupo-Split
25.2.Lokomotiva-Osijek
26.2.Cibalia-Dinamo Zagreb
26.2.Inter Zaprešić-Rijeka
3.3.Istra 1961-Slaven Belupo