JUNAK ARMADE

Andrijašević otkrio zašto je odbio milijune i ostao u Rijeci

20.02.2017 u 13:59

Bionic
Reading

Napokon je krenula lopta i na hrvatskim nogometnim terenima. A tom početku proljetnog dijela sezone sigurno su se razveselili i navijači Rijeke, jer u nedjelju su njihovi ljubimci stigli do važne 3:2 pobjede u Osijeku

Rijeka je pobjednički ušla u nastavak sezone i pobjedom 3:2 kod Osijeka zadržala šest bodova prednosti pred Dinamom.

Prvi je dvoboj uvijek nezgodan, no Kekova ga je momčad položila s 'odličnim', a posebno se to odnosi na Franka Andrijaševića, igrača kojem su kapetani hrvatskih prvoligaša dodijelili nagradu za najboljeg igrača MAXtv Prve lige.

Zabio je Franko u drugom dijelu dva gola i odveo svoje suigrače do pobjede.

'Presretan sam zbog golova ali i zbog pobjede. Ovo je početak kakav smo željeli', rekao je na početku razgovora za tportal.hr Franko Andrijašević, koji se po broju postignutih golova, a dosad ih je zabio deset, izjednačio s Dinamovim Alžircem Soudanijem.

Nije Vas dugo bilo po medijima, što nije ni čudo. No, da se sjetimo kraja 2016. odnosno početka ove godine i odlaska na reprezentativnu akciju u Kinu.

'To je sve bilo super i nadam se da su i drugi tako vidjeli moj nastup. Trebalo se potom vratiti u ovaj ritam. U početku mi je trebalo nekoliko dana da dođem k sebi, zbog vremenske razlike, iscrpljenosti'.

Uslijedio je odlazak u Portugal na pripreme s Rijekom?

'Da, radili smo jako dobro, ali po povratku na Rujevicu osjetilo se da su pripreme bile i naporne. Noge su bile teške, trebalo nam je par dana da uhvatimo zraka, odnosno da se odmorimo. I sada ima osjećaj da je sve sjelo na svoje mjesto'.

Evidentno je da boravak u Kini te spominjanje silnih milijuna odnosno transfer u jedan od kineskih klubova, nije ostavio 'posljedice' odnosno da niste razočarani takvim raspletom?

'Nije, ni govora. To sam sve već i zaboravio. Bila je to priča od jednog dana. Meni je bilo važno što sam dogovorio s upravom Rijeke i da smo na zajedničkom putu. Lijepo je dobiti takvu ponudu, ali uopće nisam razbijao glavu ponudom. Želja mi je da barem još šest mjeseci, ili čak i dulje, ostanem ovdje i da pokušamo osvojiti ono što svi priželjkujemo'.

Kada kažete 'šest mjeseci ili dulje', zbilja tako mislite?

'Ustvari, u ovom trenutku o tome uopće ne razmišljam. Posvećen sam Rijeci a tko zna što se može dogoditi za četiri, pet mjeseci. Puno toga se može promijeniti u samo jednom danu'.

Prema igri Rijeke vidljivo je da su pojačanja pogođena. No, žalite li zbog nedolaska Nikice Jelavića?

'Poznajem Nikicu i kao igrača i kao čovjeka i sasvim sigurno, da je stigao, bio bi veliko pojačanje. Nažalost, zakompliciralo mu se u klubu, splet okolnosti bio je takav i nije nam mogao doći. Ipak, stigao nam je Bezjak, koji je još na početku sezone zabio neke važne golove, i s preostalom dvojicom novopridošlih igrača (op.a. Ante Kulušić i Dario Župarić) dobili smo fond od 15, 16 igrača koji uvijek mogu biti dio prve momčadi', zaključio je Franko Andrijašević.

Osijek - Rijeka 2:3 (21. kolo 2016./17.), sažetak Autor: YouTube