MAXTV PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati derbi Osijeka i Rijeke

19.02.2017 u 11:20

Bionic
Reading

Derbi 21. kola MAXtv Prve lige u Gradskom vrtu igraju Osijek i Rijeka (Arenasport 3, 15 sati). Vodeća Rijeka lovi povijesni naslov prvaka, a od Osijeka nije izgubila u posljednjih deset međusobnih susreta

'Mislim da je došlo vrijeme kada moji igrači mogu otpustiti mentalne kočnice i uživati u igri. Spremni smo, učinili smo kroz pripreme dosta dobrih i lijepih stvari, a sada ih moramo pokazati na djelu. Sve smo utakmice u pripremama odigrali u jakom tempu. Tjerale su nas na to i suparničke momčadi svojom kvalitetom i moći, a očekujem da će i danas biti tako. Rijeka je jaka, moćna, u ovom je prvenstvu primila samo osam golova i u nastavak prvenstva je ušla sa šest bodova više od drugoplasiranog Dinama. Kako bolje opisati s koliko kvalitetnim rivalom igramo', rekao je trener Osijeka Zoran Zekić, koji neće moći računati na kartoniranog desnog beka Matasa, te ozlijeđenog napadača Peroševića.

'Pet puta sam vodio Osijek protiv Rijeke i još niti jednom nismo pobijedili. Znam da ljudi vole reći i da Zekić nije pobijedio Keka, ali ja to ne gledam tako. Nogomet je kolektivan sport, nije to nadmetanje pojedinaca. Idemo zajednički i nadat ćemo se uspjehu. Moramo pritom biti i pametni, ne podleći atmosferi i jurnuti, divljati u napadu, treba biti strpljiv. Uvjeren sam da tako znamo igrati. Analizirao sam sve, gledao snimke mnogih utakmica. Otkrio sam i neke slabosti u igri Rijeke koje ću zadržati za sebe, ali sam na njih ukazao svojim igračima. Nadam se da ćemo ih znati iskoristiti', podvukao je strateg domaćih Zoran Zekić, a ostat će pri taktičkom rasporedu 4-2-3-1.

U međusobnim ogledima Osijeka i Rijeke u prvenstvu, u zadnjih 10 Osijek nema pobjedu, već sedam poraza i tri neodlučena rezultata.

A iza Rijeke je sjajna polusezona - u 20 utakmica ostvarila je 16 pobjeda i četiri remija, bez ijednog poraza. Donijelo je to sastavu slovenskog stratega Matjaža Keka šest bodova prednosti ispred Dinama, ali već jučer modri su zaostatak smanjili na tri i odmah pritisak prebacili na lidera.

 

Od važnih igrača Rijeku je ove zime napustio samo reprezentativni stoper Matej Mitrović, koji je prodan u turski Bešiktaš, a za njegovu poziciju dovedeni su iskusni Kulušić i trenutačno ozlijeđeni Župarić. Najveće pojačanje ipak je povratak slovenskog golgetera Romana Bezjaka, a u zraku je senzacija i potencijalno dovođenje negdašnjeg igrača Chelseaja i madridskog Reala Michaela Essiena.

'Pauza je bila lijepa, ali ipak je u svima nama taj adrenalin utakmica, koji nam nedostaje. Lijepo je bilo vidjeti tih šest bodova prednosti nakon 20 kola, ali za mene počinjemo od nule. Od nule ulazimo u ovo kvalitetno nogometno proljeće u kojem će Rijeka, uvjeren sam, igrati zapaženu ulogu', kao i uvijek je oprezan trener Matjaž Kek, koji ima upitnike oko spremnosti veznjaka Bradarića i Vešovića, ali s obzirom na veliku važnost utakmice, moguće je da će oba stisnuti zube i nastupiti.

'Osijek je prema onome što se moglo vidjeti na pripremama, napravio veliki iskorak, u pozitivnoj su priči, ali mi prije svega moramo razmišljati kako doći do razine kvalitetne igre koja nas je krasila u prvom dijelu sezone. Bitno je da u glavi imamo razmišljanje da dokazivanje u svakoj utakmici počinje od prve sekunde', napominje Kek, koji nema što previše kalkulirati, već tražiti sva tri boda u Gradskom vrtu, što najavljuju i njegovi igrači.

'Prošli smo dobre pripreme, kroz test utakmice ostavili dobar dojam, a sada želimo pokazati ono što smo dosad pokazivali i poslati jasnu poruku konkurenciji za utakmice koje slijede u nastavku prvenstva. Znamo kakva je Osijek momčad, za njihovu agresiju na domaćem terenu, ali spremni smo na to i dolazimo po bodove jer jedva čekamo nastavak da dovršimo posao', samouvjereno je kazao desni bek gostiju Stefan Ristovski, jedan od najboljih igrača Rijeke ove sezone, koji je jako često gost na suparničkoj polovici terena.