VELIKI GUBITAK

Rijeka se oprašta od svoje zvijezde: Odlazi baš kad se sve posložilo!

05.01.2017 u 20:55

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni stoper Matej Mitrović oprostio se nogometnog kluba Rijeke s kojim je nizao pobjede ove jeseni u MAXtv Prvoj ligi. Karijeru će nastaviti u turskom Bešiktašu...

Mladi 23-godišnji branič ostvario je drugi najveći transfer u povijesti kluba, a njegov prelazak u Tursku vrijedan je četiri milijuna eura. Rijeka je dobila novac, ali i izgubila jednog od najboljih nogometaša uoči proljetnog dijela sezone u kojem će pokušati obraniti prednost od šest bodova ispred Dinama.

'Želim Rijeci od srca osvajanje naslova prvaka ove sezone i tako ostvari san svih navijača. Naravno da mi je žao što odlazim baš u ovom trenutku kada se sve posložilo, ali ovo je bila prilika i ponuda koju jednostavno nisam mogao propustiti,' izjavio je za službenu klupsku stranicu Matej Mitrović te dodao:

'Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju, ove tri i pol godine bile su nešto posebno za mene. Utakmice na Kantridi, sjajni uvjeti u novom kampu na Rujevici, ali prije svega odlična ekipa i sjajna atmosfera u svlačionici. Znao sam da ću se htjeti jednog dana okušati u jednoj drugoj zemlji, nekoj drugoj ligi, ali nisam očekivao da će se sve dogoditi ovako brzo.'

Mitrović bi trebao zarađivati oko 1.4 milijuna eura po sezone i to je cifra s kojom se u Rijeci nisu mogli nositi.

'Bešiktaš je veliko ime u turskom, ali i europskom nogometu. Slijedi borba za mjesto u momčadi i pokušaj da izborim standardno mjesto i opravadam povjerenje kluba,' najavljuje talentirani stoper koji je protiv Kosova postigao i svoj prvi pogodak u dresu hrvatske reprezentacije prošlog listopada.