MILIJUNI ZA MITROVIĆA

Rekordni transfer Rijeke; konačnu potvrdu dao je izbornik Čačić!

04.01.2017 u 10:08

Bionic
Reading

HNK Rijeka, trenutačno vodeća momčad MAXtv Prve lige, mogla bi ostati bez sjajnog stopera Mateja Mitrovića koji bi za koji dan i službeno trebao biti predstavljen u turskom Bešiktašu

Ako se ovaj transfer vrijedan oko četiri milijuna eura realizira, Mitrović će, nakon Andreja Kramarića koji je prodan u engleski Leicester City za 10 milijuna eura, postati drugi najveći transfer u povijesti kluba. No Mitrović je svakako rekorder Rijeke kada su obrambeni igrači u pitanju.

Kako turski mediji pišu Mitrovića u tom turskom klubu, koji je jedno vrijeme vodio i hrvatski izbornik Slaven Bilić, čeka plaća od čak 1,4 milijuna eura godišnje!

>> Znate li koje Hrvate Siniša Mihajlović želi u svojoj momčadi?

Da je transfer vjerojatno gotova stvar, dokaz je i najnovija informacija iz HNS-a kako je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić oslobodio Mateja Mitrovića reprezentativne akcije u Kini te je umjesto njega u selekciju pozvao braniča Osijeka Nikolu Matasa. Dakle, izbornik Čačić izašao mu je ususret kako bi potpisao ugovor života.

Dodajmo još kako ovaj Mitrovićem transfer znači da u smjeru Bešiktaša ipak neće krenuti hrvatski stoper Domagoj Vida, trenutačno član kijevskog Dinama, kojeg silno želi talijanski Torino.

Tako se pokazalo još jednom kako HNK Rijeka, u koju je talijanski milijarder Gabriele Volpi uložio velik novac (oko 50 milijuna eura dosad), radi dobar posao i što se prodaje igrača tiče.

Uostalom, takvu politiku kluba najavio je i predsjednik Damir Mišković, glavni operativac Rijeke i čovjek u kojeg Volpi ima veliko povjerenje.

Inače, Matej Mitrović stigao je u Rijeku iz vinkovačke Cibalije prije tri godine za odštetu od 130.000 eura i tada su rijetki u njemu vidjeli budućeg reprezentativca. Tri godine kasnije na Mitroviću bi Rijeka mogla zaraditi velik novac od kojeg bi dio trebalo potrošiti na pojačanja i popunu obrane koja bi Mitrovićevim odlaskom bila značajno oslabljena. Ako žele ostati ispred dosad nedodirljivog Dinama, od kojeg uoči nastavka sezone imaju šest bodova više, moraju što prije pronaći pravu zamjenu.

Jedna od opcija za stopera je i 36-godišnji Dubrovčanina Emir Spahić, reprezentativac BiH koji je trenutačno slobodan igrač.