VELIKI MATJAŽ KEK

Novo priznanje za vodeću Rijeku i genijalca iz Slovenije

03.01.2017 u 13:02

Bionic
Reading

Polusezona iz snova za Rijeku, trenutačno vodeću momčad MAXtv Prve lige sa šest bodova prednosti ispred Dinama, dobila je novo priznanje. Naime, šef stručnog Matjaž Kek proglašen je najboljim slovenskim trenerom u 2016. u izboru slovenskog sportskog dnevnika Ekipa SN

Matjaž Kek je ovu nagradu osvojio drugu godinu uzastopce, a ove godine je slavio ispred Srečka Kataneca, Darka Milaniča, Luke Elsnera i Tomaža Petroviča.

'Veliki kompliment igračima i za utakmicu protiv Istre i polusezonu. Kada ne daš drugi gol svašta se može dogoditi. To je pobjeda koja nam je donijela mir za blagdane' rekao je Matjaž Kek sredinom prosinca nakon pobjede protiv Istre 1961.

Nakon što je po drugi puta u nizu Kek izabran najboljim slovenskim trenerom sigurno su mu praznici, koji se bliže kraju, još ljepši. Dodajmo tome kako je u prosincu vezni igrač Rijeke Franko Andrijašević osvojio tportalovu nagradu 'Kapetani biraju' za najboljeg igrača 2016. godine. Bolje nije moglo…

Dodajmo još izboru za najboljeg nogometaša, također drugu godinu uzastopce pobijedio je Jan Oblak, vratar europskog doprvaka Atletico Madrida. Drugo mjesto osvojio je veznjak Fiorentine Josip Iličić, a treći je veznjak Bayer Leverkusena Kevin Kampl.

Za najboljeg mladog nogometaša izabran je napadač Maribora Luka Zahovič.

Ekipa SN nagrade najboljim nogometašima dodjeljuje od 2008. godine, a rekorder s tri titule je vratar Samir Handanović.