MAXTV PRVA LIGA

Kekove riječi neće se svidjeti čelnicima HNS-a

10.12.2016 u 09:28

Bionic
Reading

Rijeka, vodeća momčad MAXtv prve lige, u nedjelju (Arenasport 3, 17 sati) gostuje na Parku mladeži kod Splita. Trener Rijeke Matjaž Kek osvrnuo se na repove koji se vuku nakon derbija s Dinamom na Maksimiru

'Cijeli sam se ovaj tjedan nakon Maksimira morao posvetiti stabiliziranju momčadi jer nas u Splitu čeka novo teško gostovanje', kazao je Matjaž Kek i nastavio:
'Moramo biti spremni psihički i fizički, a to je teško jer momčad i igrače ne možeš izolirati od svih vanjskih utjecaja. A nakon utakmice s Dinamom ih je itekako bilo.'

Najveći je problem u tome što su za utakmicu Splita i Rijeke delegirani isti pomoćni suci koji su sudili nedjeljni derbi - Borut Križarić i Goran Loparac. Svaka će njihova odluka biti pod povećalom.
'Malo je čudno da na utakmici više puta vidiš pomoćne suce nego svog igrača, ali tako se dogodi, to je izgleda naša sudbina', kaže Kek i dodaje:
'O sucima i suđenju ne želim. Nema smisla gubiti energiju na takve stvari. Komentarima ne možemo ništa ispraviti. Moram razmišljati o kvaliteti igre svoje momčadi, koncentriram se samo na igru Rijeke. Zato mi je drago da se u vraća Andrijašević, on će popuniti neke rupe u našoj defenzivi.'

U Hrvatsku dolazi Aleksander Čeferin, novi predsjednik Uefe. Kek jako dobro poznaje svog sunarodnjaka, bio je izbornik kad je Čeferin bio predsjednik tamošnjeg Nogometnog saveza. Hoće li Kek iskoristiti priliku i upoznati ga s problemima hrvatskog nogometa?
'Ta je problematika prije svega stvar HNS-a. Pa sigurno da nije Kek taj koji bi trebao čistiti hrvatski nogomet', zaključio je trener Rijeke, vodeće momčadi MAXtv Prve lige.