PLAĆAJU DINAMO I RIJEKA

Vešoviću kazna zbog psovanja, Gorgonu zbog kartona...

07.12.2016 u 13:42

Bionic
Reading

Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić - Bekić donio je odluke o kaznenom procesu vezanom za 18. kolo MAXtv Prve lige

Disciplinski sudac pri odlučivanju o kazni za isključenje igrača Gorgona odbio je prigovor - zahtjev HNK Rijeka za poništenjem drugog žutog i crvenog kartona na utakmici Dinamo - Rijeka budući da je člankom 110. DP HNS određeno da tijekom utakmice disciplinske odluke donosi sudac utakmice sukladno Pravilima nogometne igre i iste su konačne, a disciplinski sudac može ispraviti očite pogreške u disciplinskim odlukama suca utakmice. Uvidom u zapisnik utakmice, utvrđeno je da je sudac utakmice izrekao javnu opomenu igraču HNK Rijeka broj 20. Alexanderu Gorgon u 70. minuti zbog 'nesmotrenog prekršaja'.

Budući da mu je to bio drugi žuti na utakmici (prvi je dobio u 64. minuti zbog prigovora na odluku suca) sudac mu je pokazao crveni karton. Uvidom u snimku utakmice, disciplinski sudac je nedvojbeno utvrdio da je sudac dodijelio drugi žuti karton igraču koji je počinio prekršaj pa nema materijalne povrede pravila igre u tom smislu, a disciplinski sudac ne može ni na koji način utjecati na diskrecijsko pravo suca utakmice koji ocjenjuje je li takav prekršaj počinjen na način da to predstavlja razlog za izricanje opomene žutim kartonom.

Predstavnik HNK Rijeka Ivan Mance koji je na istoj utakmici u 57. minuti udaljen s klupe zbog psovanja sudaca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije.

Zbog paljenja pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja od strane gledatelja iz navijačke skupine BBB na utakmici Dinamo - Rijeka, Dinamo je zbog prekršaja iz članka 67. i 88. kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 35.000 kuna dok HNK Rijeka zbog paljenja baklji navijačke skupine Armada mora platiti iznos od 12.000 kuna.

Na utakmici Slaven Belupo - Hajduk navijačka skupina Torcida palila je baklje te jednu ubacila u teren za igru i zapalila pet sjedalica na tribini zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom od 12.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator iznosom od 9.000 kuna.

Na osnovu dopunskog izvještaja delegata utakmice Dinamo - Rijeka i prijave Povjerenika za natjecanje, igrač HNK Rijeka Marko Vešović kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 kuna zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice Dinamo - Rijeka (neprimjereno ponašanje prema predstavnicima medija).

Zbog momčadskih prekršaja na utakmicama 18. kola (članak 54 a. DP HNS), HNK Cibalia i HNK Rijeka kažnjeni su sa po 5.000 kuna.