PRSKALO ZA TPORTAL

Golman Rijeke nakon derbija rekao ono što mnogi misle!

07.12.2016 u 12:35

Bionic
Reading

Iako je od derbija prošlo već četiri dana, a Dinamo se već okrenuo obvezama u Ligi prvaka, na Kvarneru još uvijek vrte film s maksimirskog okršaja

A svi se sjećamo da su Dinamo i Rijeka podijelili bodove, odigravši 1:1, zahvaljujući kojima su Kekovi igrači zadržali šest bodova prednosti pred 'modrima' i osigurali naslov jesenskog prvaka.

Jedan od junaka dvoboja bio je vratar 29-godišnji Andrej Prskalo koji je u drugom dijelu prvog poluvremena spašavao svoju momčad.

'Ušli smo dobro u utakmicu. U prvih 20-ak minuta imali smo posjed lopte i prijetili golom. Istina, onda smo pali u laganu krizu, ali kada igraš protiv Dinama, ne možeš očekivati da ne stvore ni jednu priliku', rekao je za tportal.hr Andrej Prskalo, kojeg smo u srijedu ulovili u vremenu opuštanja odnosno igri s 19-mjesečnim sinčićem.

Ipak, vi ste odigrali možda i jednu od svojih najboljih utakmica?

'Bilo je dobrih utakmica u mojoj karijeri, ali sigurno da je i u Maksimiru bilo nekoliko lijepih obrana. Zadovoljan sam svojom prezentacijom, žao mi je što smo na kraju dobili gol, ali valjda je moralo tako biti.'

Bilo je repova; žalili su se i 'modri' ali i vaši, zbog crvenog kartona Gorgonu? Kako sada gledate na sudačke propuste kroz činjenicu da je sudac Vučemilović Šimunović dobio lošu ocjenu, ali i da se recimo Andrijaševića zbog jednog prigovora kažnjava s tri utakmice?

'Ne želim previše to komentirati, ali imam dojam da nas u Dinamu sada puno više respektiraju i očito su nas u Dinamu shvatili ozbiljno.'

Toliko ozbiljno da se i Vešoviću sprema nova kazna?

'Slažem se da njegove riječi nisu bile primjeren, ali također mogu stati u njegovu obranu jer rekao je nešto u afektu, ljutit. Osim toga, sve što je rekao, izjavio je nakon utakmice, van terena. Dakle, mislim da bi bilo neprimjereno da ga se kažnjava zbog toga. Ali već sam rekao, očito su nas ozbiljno shvatili.'

Vi ste u 29. godini napokon dočekali priliku postati prvi vratar. Strpljenje se isplatilo?

'Da, definitivno se isplatilo. Međutim, ja sam bio svjestan da je Vargić br. 1. Ali kao drugom, pa čak i trećem golmanu uvijek je teško. Jer morate raditi 100 posto, a priliku gotovo da ni ne dobijete. Međutim, važno je u kakvoj sredini radite. Jer svojim sam dobrim treninzima bio poticaj i Vargiću, a vjerujem jednako tako i trećem golmanu. A ako se trudiš, svoju ćeš priliku dočekati kad-tad', zaključio je Rijekin vratar, koji je golmanske gene naslijedio od oca.

'Moj je otac također bio vratar, branio je u Rudaru i Austriji. Inače, Prskalo je hercegovačko prezime, a mi smo iz Istre, pa me često znaju povezati s Draženkom', završio je Andrej i požurio ispuniti želju sinu prije popodnevnog treninga.