DRUGA STRANA DERBIJA

Tvrdi da sucu nije psovao majku, ali u zapisniku piše suprotno

05.12.2016 u 14:12

Bionic
Reading

Pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance gostovao je u emisiji 'Sport nedjeljom' na Z1 televiziji, a govorio je o vrućim temama koje su se otvorile poslije derbija Dinama i Rijeke (1:1) na Maksimiru

Mance se u izlaganju osvrnuo i na svoje isključenje jer mu ono nije bilo prvo ove sezone. Morao je na tribine i za vrijeme utakmice u Koprivnici protiv Slaven Belupa, a sada je potjeran i u derbiju jer je, kako piše u zapisniku, glavnom sucu Vučemiloviću psovao majku.

'To je totalna neistina - nikad u životu nisam nikom opsovao majku, tako ni sucima. Pa ja u svojoj igračkoj karijeri nikad nisam isključen, a izvan terena sam nekonfliktna osoba. Još prije početka četvrti sudac prišao mi je i rekao da letim čim zucnem nešto. Nažalost, nisam izdržao i zbog toga mi je žao, ali nisam nikome psovao majku', kazao je Mance.

Pojasnio je i zašto je predsjednik riječkog prvoligaša Damir Mišković dao ostavku na sve funkcije u HNS-u.

'Njegova odluka nije samo reakcija na suđenje u Maksimiru. Zbog poslovnih obaveza već neko vrijeme ne sudjeluje u radu tih tijela i to je istodobno dokidanje jedne formalnosti. Mišković je možda jedini čovjek u hrvatskom nogometu koji živi za nogomet, a ne od nogometa, uključujući nas koji smo direktno unutra. To je čovjek koji je potpuno neovisan i koji radi na tri kontinenta.'

Mance se dotaknuo i sudaca te je izjavio kako svi koji oštete Dinamo brzo budu maknuti s utakmica Prve lige, a kao primjere je naveo Domagoja Ljubičića i Zlatka Šimčića.