MAXTV PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati veliki derbi Dinama i Rijeke

02.12.2016 u 14:30

Bionic
Reading

U subotu, 3. prosinca Dinamo i Rijeka sastaju se u 18. kolu MAXtv Prve lige (Arenasport 3, 15 sati). U prvenstvenim utakmicama Rijeka na Maksimiru nije slavila još od srpnja 2010. godine

Dinamo je u 9. kolu MAXtv Prve lige 18. rujna na Rujevici doživio jedan od najtežih prvenstvenih poraza. Rijeka je slavila 5:2. Ista ta Rijeka je u gostima posljednji put kiksala baš na Maksimiru, bilo je to još prošle sezone, u veljači, Dinamo je slavio 3:0, a Soudani je zabio dva gola.

No, situacija je sada takva da je na 'modrima' nevjerojatan pritisak. Rijeka je vodeća na ljestvici, ima 45 bodova, a Dinamo je osvojio šestmanje. Svjestan je toga i trener Dinama Ivajlo Petev koji je najavio subotnju utakmicu (Arenasport 3, 15 sati).

'Želim dvije stvari - dobru utakmicu i našu pobjedu', jasno je poručio prije derbija s Rijekom Dinamov trener i nastavio:
'Nadam se pravom derbiju sutra. Vjerujem da ćemo gledati kvalitetan nogomet i želim da izgledamo bolje od Rijeke. Puno sam pričao s igračima o Rijeci i ovoj utakmici, imamo još vremena za pripremu.'

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

O protivniku Petev zna sve, nekog posebnog skrivanja ni ne može biti.
'Rijeka je dobra ekipa, svi to znamo. Imaju šest bodova više od nas, nije to slučajno. Kompaktna su ekipa, a mi moramo pokušati iskoristiti svaki trenutak i situaciju da budemo bolji. Mislim da nisu oslabljeni zbog toga što nema Andrijaševića', kaže Petev koji pred svojim navijačima ne razmišlja o remiju:
'Nema kod mene remija, ali sve je moguće. Moja je želja pobjeda. Trebamo odigrati tako da uzmemo sve bodove', naglasio je Petev i otkrio na koje igrače ne računa za subotnji derbi:
Pavičić, Matel i Stojanović ne konkuriraju, uz ozlijeđene igrače koji nisu već duže u momčadi. Imamo trening danas i poslije toga ću odlučiti kojih 18 igrača konkurira. Stojanović trenira zadnjih par dana, Matel ima slomljen nos i nosi posebnu masku pa je riskantno angažirati ga u utakmici, a Pavičić je i dalje ozlijeđen.'

Povijest je učiteljica života, pa je Petev pogledao snimku teškog poraza na Rujevici. Rijeka je tad slavila 5:2.
'Gledao sam snimku utakmice s Rujevice i to je prošlost. Moramo izvući maksimum u subotu, vidjeti gdje smo griješili i ne ponoviti te greške. Nema nekog posebnog pritiska prije derbija, za mene je pritisak svaka utakmica kad želiš pobijediti', priznao je Dinamov trener Ivajlo Petev. Za kraj je prokomentirao rad trenera Rijeke Matjaža Keka:
'Kek je dobar trener, vodi Rijeku već par godina i nije slučajno da su vodeća momčad prvenstva. Ipak, mi smo Dinamo i rekao sam da ćemo biti prvi još kad sam stigao u klub. Što ako Rijeka pobijedi? Nadam se da neće pobijediti. Ne razmišljam uopće u tom smjeru, a prvenstvo nije još riješeno. Imamo još puno utakmica', zaključio je Bugar na klupi Dinama.