14. IZBOR KAPETANI BIRAJU

Može li netko prekinuti dominaciju Rijekinih nogometaša?

09.12.2016 u 06:49

Bionic
Reading

I ove godine tradicionalno tportal.hr s kapetanima nogometnih klubova MAXtv Prve HNL bira najboljeg igrača godine. Biraju kapetani svih deset momčadi MAXtv Prve lige, od najlošije plasirane momčadi jesenskog dijela do najbolje, a nakon što zbrojimo bodove dobit ćemo nasljednika Marina Tomasova odnosno četrnaestog pobjednika u našem izboru

Kao i prethodnih nekoliko godina, tportal.hr će i sredinom prosinca 2016. proglasiti najboljeg igrača MAXtv Prve lige, a izabrat će ga kapetani naših prvoligaša. Po jednostavnom ključu - igrači za prvo mjesto dobivaju deset bodova, za drugo osam, za treće šest itd. Na kraju se bodovi zbrajaju, a pobjednik je, naravno, onaj tko je sakupio najviše bodova.

Ako dva ili više igrača imaju isti broj bodova, onda se gleda tko je imao više prvih mjesta ili mjesta s višim plasmanom. A čast da otvori ovogodišnji izbor imat će Frane Vitaić, kapetan Cibalije. Njegov izbor i glasove objavit ćemo u subotu, 10. prosinca.

'Sretni smo i ponosni što ćemo po četrnaesti put organizirati ovu akciju, a kojoj se svake godine vesele i kapetani ali i igrači, odnosno kasniji pobjednici. Prema dosadašnjem iskustvu, svakom od naših laureata, ovo je bila jedna od najvrednijih nagrada jer znaju da su ih dobili od najobjektivnijeg žirija, odnosno od igrača s kojima se susreću, ali na suprotnim stranama, tijekom igre. Zanimljivo, na početku izbora, kada su dominirali dinamovci, u posljednja tri izbora dominiraju igrači koji su te godine nosili dres Rijeke', , rekao je Silvijo Škrlec, novinar tportala i idejni začetnik ove akcije, koja polako postaje jedna od najcjenjenijih u izboru za najboljeg nogometaša MAXtv Prve lige, dodavši:

'Potvrda da nagradu ne odnose samo igrači najvećih hrvatskih klubova, bio je izbor Ermina Zeca iz Šibenika te Ivana Santinija, u to vrijeme igrača Zadra. Također tek jednom pobjednik je branio svoj naslov, a još jedan igrač, ali s razmakom od jedne godine, dva je puta bio pobjednik. Riječ je o naturaliziranim Brazilcima, Eduardu da Silvi i Sammiru, a ove godine za taj bi se naslov mogao boriti, recimo Alžirac Soudani, Makedonac Ristovski ili igrač švicarske reprezentacije Gavranović. U svakom slučaju, očekujemo neizvjesnu borbu do zadnjeg - glasa.'


Ovo je četrnaesti izbor za najboljeg igrača godine, a dosadašnji pobjednici bili su:

2003. Niko Kranjčar (Dinamo)
2004. Tomislav Erceg (Rijeka)
2005. Eduardo da Silva (Dinamo)
2006. Eduardo da Silva (Dinamo)
2007. Luka Modrić (Dinamo)
2008. Mario Mandžukić (Dinamo)
2009. Ermin Zec (Šibenik)
2010. Sammir (Dinamo)
2011. Ivan Santini (Zadar)
2012. Sammir (Dinamo)
2013. Leon Benko (Rijeka)
2014. Andrej Kramarić (Rijeka)
2015. Marin Tomasov (Rijeka)

Tko će zamijeniti bivšeg ofenzivnog veznjaka Rijeke? Doznat ćemo za deset dana kada ćemo proglasiti pobjednika za 2016. godinu.