HRVATSKI KUP

Rudeš se u produžetku 'raspao', Rijeka je pobijedila 5:3

26.10.2016 u 16:35

Bionic
Reading

U osmini finala Kupa Hajduk je u gostima kod Solina slavio 2:1, Lokomotiva je istim rezultatom svladala Vinogradar, a Rijeka je nakon produžetaka pobijedila Rudeš 5:3

Hajduk se nije proslavio u prvih 45 minuta utakmice sa Solinom. Motivirani domaćini su pritisnuli 'bile' koji ovu utakmicu igraju u svojoj pričuvnoj, maskirnoj varijanti dresova. Čini se kako im taj sivi komplet baš i nije donio previše sreće jer od 15. minute Solin vodi 1:0.

Gol za domaće zabio je Mario Jelavić, bivši igrač Hajduka koji se svojedobno pokušao nametnuti u Manchester Cityju i Atletico Madridu! No, 23-godišnji napadač trenutno je u Solinu i kreirao je jednu od senzacija osmine finala Kupa!

Bajka u Solinu trajala je do 64. minute. Hajduk je uspio izjednačiti. Za 1:1 zabio je Erceg u 64. minuti sjajno plasiranim udarcem s vrha šesnaesterca.

Hajduk se u život vratio u 72. minuti. Za vodstvo 'bilih' 2:1 zabio je Futacs iz penala.

Bilo je to dovoljno za pobjedu, Hajduk je na kraju teže od očekivanog slavio u Solinu 2:1 te izborio plasman u četvrtfinale Kupa.

U isto vrijeme Rijeka gostuje u Zagrebu kod Rudeša. Utakmica za momčad Igora Bišćana nije dobro počela, Rijeka je povela već u 4. minuti. Iz penala je zabio Gavranović. Prva momčad Druge lige ipak ne može parirati vodećoj momčadi MAXtv Prve lige, pa su gosti na 2:0 povisili već u 8. minuti. Nakon kornera je najviši u skoku bio Mitrović...

Rijeka je u 33. minuti zabila za 3:0. Andrijašević je s nekih tridesetak metara sjajno plasirao loptu i matirao golmana Rudeša.

Na odmor se otišlo vodstvom Rijeke 3:0, a domaćin se trgnuo u nastavku. U 53. minuti je za 3:1 zabio Topić iz penala... U samoj završnici utamkice mogli bi biti napeto jer je Rudeš smanjio na 3:2. U 62. minuti domaći su ponovno zabili iz penala! I ponovno je strijelac bio MateoTopić.

Novo čudo u Rudešu!!! U 80. minuti treći penal za domaćina. I treći je puta precizan Topić! Od 80. minute tako drugoligaš Rudeš ima 3:3 s vodećom momčadi 1. HNL! Napomenimo kako je sva tri penala koja je zabio Topić skrivio isti igrač - Aleksandar Šofranac! Prvo je srušio Babića u šesnaestercu, potom je igrao rukom, a onda je samo ponovio ono što je napravio i za prvi penal - opet je srušio Babića!

U Rudešu će se igrati produžeci...

Rijeka je zaprijetila već u prvom napadu, Črnic je prošao kroz obranu Rudeša, pucao s nekih 18 metara i pogodio gredu! Domaći igrači sve teže prate ritam, osjeti se umor.
Iskoristili su to Riječani u 104. minuti. Za vodstvo 4:3 zabio je Šofranac! Barem se iskupio za sve penale koje je skrivio...
Igra vodeće momčadi Druge lige u produžetku se raspala, za 5:3 Rijeke zabio je Gorgon u 107. minuti. Bio je to i konačan rezultat. Rijeka je nakon produžetaka i puno muke prošla u četvrtfinale Kupa.