PUNO POSLA

Hajduk žestoko kažnjen zbog prijetećih poruka prema sucu Mariću

19.10.2016 u 16:20

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 12. kola MAXtv Prve lige i utakmica Prve HNL mlađih uzrasta

Na utakmici Hajduk - Split na sjevernoj tribini stadiona gdje je smještena navijačka skupina Torcida u više navrata tijekom utakmice paljene su baklje pri čemu je u 12. i 25. minuti nekoliko ubačeno u teren za igru pa je utakmica dva puta morala biti privremeno zaustavljena. Također, na samom početku utakmice te u 57. minuti na istoj tribini evidentirano je skandiranje prijetećih poruka prema sucu Mariću. Kako se radi o učestalom ponavljanju prekršaja iz članka 67. DP HNS te ponovljenom prekršaju iz članka 88. DP HNS, izrečena je objedinjena novčana kazna HNK Hajduk u iznosu od 50.000 kuna.

Igrač NK Osijek Zoran Arsenić koji je na utakmici Rijeka - Osijek isključen zbog dvije opomene kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim iznosom od 3.000 kuna.

Na istoj utakmici kod navijačkih skupina oba kluba u 83. minuti zabilježeno je neprimjereno i nedopušteno skandiranje zbog čega je HNK Rijeka kažnjen sa 10.000 kuna a NK Osijek iznosom od 20.000 kuna (recidiv-članak 88. DP HNS).

Zbog pet opomenutih igrača na utakmici Inter Z. - Cibalia, NK Cibalia mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja (čl. 54. DP HNS).

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 10.000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice 7. kola Prve HNL-juniori Istra 1961 - Dinamo. Po završetka utakmice nekoliko gledatelja vrijeđalo je suce izvan ograđenog dijela igrališta na putu prema svlačionicama pri čemu je jedan od njih rukom u leđa udario suca utakmice. Izgrednici su zadržani od strane zaštitara i privedeni policiji.

Na istoj utakmici prijavljen je junior NK Istra 1961 Vladimir Burić zbog vrijeđanja suca po završetku utakmice (naknadno se ispričao sucu) pa je kažnjen zabranom igranja na dvije utakmice.

Igrač pionirske momčadi NK Inter-Zaprešić Kiridon Malota i kadetske Jakov Blagus koji su isključeni na utakmicama 10. kola Prve HNL pionira i kadeta također su kažnjeni sa po dvije utakmice zabrane igranja.

Sa po jednom utakmicom zabrane igranja kažnjeni su kadet RNK Split Josip Brdar i pionir NK Zagreb Frano Medić koji su isključeni zbog dvije opomene na utakmicama 10. kola.