POJAČANJE ZA KEKA

Umjesto u Englesku ili Njemačku, Črnic prešao u Rijeku

26.08.2016 u 18:31

Bionic
Reading

Slovenski nogometni reprezentativac Matic Črnic, dosadašnji igrač Domžala, potpisao je u petak trogodišnji ugovor s hrvatskim doprvakom Rijekom.

Črnicu su 24 godine, u svibnju ove godine debitirao je za reprezentaciju Slovenije, a nedavno se u kvalifikacijama za Europsku ligu istaknuo postigavši oba pogotka u domaćem dvoboju s londonskim West Ham Unitedom.

'Imao sam ponude iz Engleske i Njemačke, ali Rijeka je za mene iskorak u karijeri, a u budućnosti možda i stanica prema najvećim europskim klubovima', izjavio je Črnic za službeni internetski portal riječkog kluba.

'Dinamo je veliki konkurent Rijeci, kao i Hajduk. Uskoro nas očekuje utakmica protiv Dinama, moramo se dobro pripremiti i pokazati pred svojim navijačima da se možemo boriti za vrh', dodao je slovenski nogometaš.

Zadovoljstvo ovim transferom iskazao je i trener Rijeke Matjaž Kek koji je Črnicu kratko bio trener u mlađim uzrasnim kategorijama Maribora.

'Mislim da je Rijeka dobila igrača koji odgovara onome što mi tražimo. Pokazao je želju da dođe, aktualni je reprezentativac i vrlo bitno sve je išlo u financijske okvire koje je zadala Rijeka. U Rijeci se vrlo teško dokazati i to je prva poruka svima koji dođu', rekao je Matjaž Kek.

Matic Črnic pretežno igra na poziciji lijevog, krilnog napadača, a u sezonu i pol, koliko je proveo u dresu Domžala, odigrao je 55 utakmica u svim natjecanjima te postigao 16 golova.