POJAČANJE NA KANTRIDI

Nakon Hajduka i Dinama, Franko Andrijašević u Rijeci

26.07.2016 u 20:05

Bionic
Reading

Hrvatski predstavnici u Europskoj nogometnoj ligi, Hajduk i Rijeka, u utorak su ojačali svoje momčadi, Hajduk je potpisao ugovor sa španjolskim napadačem Ignaciom Magantom (24), dok je Rijeka angažirala desnog braniča Ivana Martića (25) i ofenzivnog veznjaka Franka Andrijaševića (25).

Maganto je s Hajdukom još od priprema u Sloveniji, a u utorak je potpisao ugovor. Posljednji klub bio mu je Los Angeles Galaxy gdje je u MLS-u sakupio 20 nastupa i postigao dva pogotka. Prošao je omladinsku školu Getafea, a zatim je odlučio otići na Iona College u SAD-u da bi ga na "draftu" u siječnju 2015. u prvoj rundi izabrao LA Galaxy.

Martić je u redove riječkog prvoligaša stigao iz talijanskog drugoligaša Spezije, a s klubom s Kvarnera je potpisao ugovor na tri godine. Rođen je u Švicarskoj, gdje je igrao za St. Gallen i Schaffhausen, dok je u Italiji prvo igrao u Serie A za Veronu nakon čega je prešao u Speziju.

Trogodišnji ugovor s Rijekom potpisao je i Andrijašević. On je bivši junior Hajduka, koji je od 2010. do 2014. godine nastupao za prvu momčad kluba s Poljuda prije no što je prešao u Dinamo, no u posljednje dvije sezone većinu je vremena proveo na posudbi u Lokomotivi za koju je u 42 nastupa postigao 18 golova. Tijekom dosadašnje karijere upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske.