SADRŽAJAN DVOBOJ

Preokreti, golčine i prekid... Luda utakmica Belupa i Cibalije

25.07.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Nogometaši Cibalije su nakon vrlo sadržajnog dvoboja u Koprivnici umalo osvojili prvi bod nakon povratka u MAXtv Prvu ligu, no nakon sjajnog gola Gordana Barića ostali su bez bodovne nagrade

Slaven Belupo je i drugo kolo novog prvenstva odradio kao domaćin, te nakon pobjede protiv Intera s 3:2 (1:2) svladao vinkovačku Cibaliju. Domaćini su sjajno otvorili utakmicu i več nakon tri minute igre pogotkom Mirka Ivanovskog došli u početno vodstvo.

Činilo se da dvoboj ide prema još jednoj pobjedi jednog od najčvršćih domaćina lige, no povratnici u elitno društvo nisu se ni izbliza planirali predati.


Podigla je Cibalia ritam igre i zaustavila početne nalete Belupa, te došla do nagrade u vidu fantastičnog pogotka Frane Vitaića. 'Stari majstor' osvojio je jednu loptu blizu centra i domaćini ga nisu blokirali na vrijeme. Došao je s njom do 30 metara u golu, opalio u svom stilu i s Ultrasima proslavio prvi gol Vinkovčana ove sezone.


Potpuni preokret došao je u 37. minuti kada je Tiago sjajan centaršut glavom proslijedio u mrežu šokiranih domaćina i zaslužio Cibaliji prednost na odlasku na odmor.


U nastavku je Belupo ipak potvrdio kvalitetu i sasvim zasluženo došao do novog preokreta... Prvo je Ejupi u 58. minuti pogodio stativu, a zatim je deset minuta kasnije isti igrač pogrešno zaustavljen (nije bilo zaleđa) kada je sam izlazio u klasični 'zicer'.


No, Belupova inicijativa urodila je izjednačenjem u 73. minuti. Purić je odlično ubacio, a Ivanovski pored dezorijentirane obrane gostiju usamljen glavom zabio svoj drugi gol na utakmici. Domaćini su bili u naletu, no uslijedio je prekid...


U 78. minuti otkazala je rasvjeta na stadionu i igrači su poslani na 15-minutni neplanirani odmor. No, agregat je osposobljen i domaćin je uspio pronaći nastavak dobrog ritma koji ih je doveo do konačnog preokreta i druge pobjede sezone.


Bio je to još jedan sjajan gol ove bogate nogometne večeri. Gordan barić je s lijevog krila s loptom u šao u kazneni prostor, te u majstorskoj maniri naciljao i pogodio suprotnu malu mrežicu. Do kraja dvoboja Cibalia nije uspjela stvoriti novu priliku za povratak i završilo je s konačnih 3:2.