MARKO UMJESTO MARKA

Dinamo oteo Rijeci jednog od najvažnijih igrača

23.07.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Nakon što je u srijedu iz Maksimira otišao Marko Pjaca, u Maksimir je ovog petka stigao drugi Marko, Lešković

U petak poslijepodne, dok je Zlatko Kranjčar vodio igrače prema treningu, prema maksimirskim kancelarijama išao je otac Marka Leškovića, dojučerašnjeg igrača Rijeke - na finalizaciju transfera svoga sina u redove hrvatskog prvaka.

Upoznavao se tata Lešković s dežurnim portirom i zatražio razgovor s Dinamovim šefom, a kada se predstavio - Lešković, portir ga je pitao - A vi ste od onog Marka Leškovića?

Naravno, brzo su se sporazumjeli, a tata Lešković već je bio na razgovoru na kojem je zaključeno da će Marko pet godina biti Dinamov igrač.

'Naravno da sam jako sretan što dolazim u Dinamo. Svi znamo kakav je Dinamo klub, znam da se ovdje traže samo pobjede i trofeji i jako se veselim što ću, siguran sam nakon liječničkog pregleda, biti dio Modrih! Htio bih se od srca zahvaliti Rijeci i njihovim navijačima na svemu, proveo sam tamo tri krasne godine, ali kako to obično bude u sportu jednostavno je došlo vrijeme za rastanak. Znam da me u Dinamu čeka jaka konkurencija, tako to i treba biti u ovako velikom klubu, ali vjerujem u sebe i da ću se nametnuti treneru Kranjčaru', rekao je Marko, a prenosi službena klupska stranica, nakon što je sve dogovoreno.

Lešković je rođen u Našicama, a karijeru je počeo s osam godina u Osijeku gdje je bio skroz do seniorskih dana. Sjajne igre privukle su pažnju mnogih klubova, ali Marko se odlučio za Rijeku i u ljeto 2013. preselio se na Kantridu. Ondje je dodatno napredovao, izborio i status reprezentativca Hrvatske te upisao jedan nastup da bi na kraju, stigao poziv Dinama.