GOLIJADA NA RUJEVICI

Rijeka demonstrirala snagu nemoćnim susjedima

25.07.2016 u 10:42

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke oduševili su svoje navijače na ligaškoj premijeri na Rujevici

Prvi službeni gost Rijeke ove sezone bila je Istra 1961, i domaćini su slavili sa 4:1 (3:0). Oduševljeni navijači Rijeke mogu si postaviti samo jedno pitanje: Je li Rijeka toliko dobra, ili je lokalni rival najslabija momčad lige?

Naime, rezultat je mogao biti i daleko više, a tako je i izgledalo da će biti kada je Rijeka već nakon šest minuta povela s 2:0 i odvela dvoboj prema revijalnom tonu.


Momčad Matjaža Keka furiozno je krenula u dvoboj i potpuno deklasirala danas neadekvatnog protivnika. Novi trener Istre Tomić momčad će preuzeti u utorak i pred njim je golem posao...


Prvi gol u mreži Istrijana došao je već u petoj minuti kada je 'bujicu' pokrenuo Mario Gavranović. Slavlje dobro ispunjenih i raspoloženih tribina nije se još ni stišalo kada je Roman Bezjak snalažljivim prvim dodirom udvostručio vodstvo. Istra se, bilo je već tada jasno, nije mogla vratiti u utakmicu, ali Riječani se nisu zadovoljavali aktualnim rezultatom.


Prije odmora još je jednom zabio Bezjak, a malo zatim mogao je potpisati i hat-trick, no istarski vratar danas je obavio sasvim solidan posao.


I u nastavku dvoboja ništa se bitno nije mijenjalo. Rijeka je igrala povezano i prilično konkretno, pogađali su okvir gola, dominirali i u 55. minuti i Gavranović je postigao svoj drugi gol dana.


Goran Roce u 65. je minuti postigao počasni gol za goste, no ukupan dojam nije se promijenio. Istra je 'u slobodnom padu' uoči 3. kola u kojemu im gostuje Lokomotiva, dok je Kekova Rijeka uhvatila dobar ritam uoči vezanih gostovanja u Istanbulu i Osijeku idućeg tjedna.