MAXtv PRVA LIGA - 1. KOLO

Odlični Tomasov vodio Rijeku do pobjede protiv Splita

16.07.2016 u 22:49

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke stigli su do gostujuće pobjede u Splitu kod istoimenog prvoligaša. Kod prva dva pogotka gostiju svoje je prste imao Marin Tomasov. Za 1:0 je bio asistent Bezjaku, dok je u 75. minuti prelomio utakmicu i pogodio za 0:2. U samoj završnici utakmice Bejzak je svojim drugim golom potvrdio za konačnih Split - Rijeka 0:3

Nogometaši Splita u ovu su sezonu ušli s nešto manjim ambicijama, što se moglo shvatiti i prema protoku igrača na Parku mladeži. Naime, za razliku od prijašnjih sezona, kada su dovodili velika imena (Križanac, Dujmović), ovog puta među 'radnike' su došli uglavnom nepoznati igrači, izuzev Albanca Bakaja.

Ni Rijeka nije puno dovodila, ali nije puno ni prodavala. Ostala je, od važnijih igrača, bez Vargića, Samardžića, Brezovca i Balaja. No došli su Elez, Šofranac i Handžić, pa je Kek imao uglavnom uigranu ekipu.

I vidjelo se to već na samom početku utakmice, kada je nakon sjajnog prodora Tomasova, Bezjak bio na pravom mjestu i pogodio za 0:1. Već u tim trenucima dalo se naslutiti da će Rijeka nastaviti pobjedničku seriju iz prošle godine, kada je u četiri međusobne utakmice tri puta slavila, uz jedan remi. 


U nastavku utakmice izgledalo je da Split igra koliko mu Rijeka dopušta, a s obzirom na iskustvo (i kvalitetu) gostiju, jasno je da domaćinima nije baš sve išlo od noge.

Rijeka je pak mudro čekala svoju priliku, a jednu takvu u 38. minuti propustio je realizirati Gavranović, odnosno golman Duka bio je siguran.

U drugom dijelu Splitov trener Sablić ipak je doživio reakciju svojih igrača, ali prvu priliku ipak su imali gosti. Tomasov je pucao jako, ali i neprecizno.

No bez obzira na to što je Split sada bio ravnopravan, prijetnje su stizale tek od Rijekinih igrača. Jednu takvu gledatelji su vidjeli u 60. minuti, ali u zadnji tren ispred Bezjaka pojavio se Rrahmani

Rijeka je mirno i strpljivo čekala kiks domaćina i dočekala ga je u 75. minuti. Točnije, njezin najbolji igrač Marin Tomasov, koji se sjurio pokraj Majstorovića i Rrahmanija te potom iskosa s nekih 13, 14 metara lijepo pogodio suprotni kut i odjurio proslaviti gol s Armadom.


Bio je to ujedno i trenutak u kojem se 'prelomila' utakmica, dok je za konačnih 0:3 u sudačkoj nadoknadi još jednom zabio Roman Bezjak.