MAXtv PRVA LIGA - 34. KOLO

Osijek bi razveselio Kohortu, ali Zekiću nedostaje 'pola' igrača

01.05.2016 u 09:33

Bionic
Reading

Osijek i Hajduk (15 sati, Gradski vrt) na tablici ne mogu više ni gore ni dolje pa će preostala tri susreta iskoristiti kao svojevrsnu pripremu za sljedeću sezonu. Oba trenera k tome imaju i dosta problema s izostancima

Osijek je protiv Lokomotive nastavio svoj niz bez postignutog pogotka, te su sada dogurali do pet utakmica. No za razliku od nekih prethodnih u kojoj nisu ni primili, Lokosi su ih dvaput torpedirali. Nitko se u Osijeku nije previše zamarao tim porazom, dapače sve su oči bili usmjerene prema jučer odigranoj utakmici između Dinama i Istre. Pobjedom Dinama, Osijek je i teoretski potvrdio svoj prvoligaški status pa se sada puno lakše diše.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Gotovo da nemam dovoljno igrača za utakmicu pa sam morao pozvati i trojicu juniora koji su neko vrijeme bili s nama. Danas će neki i dobiti minutažu jer smo napokon neopterećeni rezultatom', otkrio je trener Zekić te ujedno izrecitirao i početnu postavu:

'Nemam što skrivati. Uostalom ni Hajduk nije u nekoj bajnoj situaciji. Vidjet ćemo se tko će se u nastalim okolnostima bolje snaći'.

Dodao je po tome kako su cijeli tjedan vježbali napadačku igru. Ne ide to baš tako glatko pa je Zekić otkrio da su i na posljednja dva međusobna treninga igrali međusobno te da je završilo 0:0.

Dvoznak.com

Kladite se pametno. Najave svih današnjih utakmica nađite OVDJE


'Kada dođu u završnicu, kao da naiđu na minsko polje. Odjednom nemaju nikakvih rješenja. Za postizanje pogotka treba nam puno više hrabrosti i konkretnosti', zaključio je Zekić koji neće moći računati na Matasa, Špičića, Šoršu, Peroševića, Rocu i Kurtovića.

Za kraj treba dodati kako njihova navijačka skupina Kohorta danas slavi rođendan.

Hajduk je protiv Rijeke odigrao vrlo dobrih 45 minuta, imao vodstvo i činilo se kao je nepobjedivosti Riječana u jadranskim derbijima došao kraj. No, drugo poluvrijeme je Hajduk odigrao puno slabije i dozvolio preokret. Doduše, možda bi sve bilo drugačije da je sudac Jović dosudio čisti kazneni udarac kod 1:1, ali u Splitu su već navikli na takve stvari...

'Radilo se žestoko ovaj tjedan na treninzima pa su Maloku i Vojković dobili udarce zbog kojih propuštaju susret. Veseli pak povratak Juranovića', rekao je trener Burić.

Spomenuta dvojica su samo nastavila beskonačan niz ozljeda u redovima Splićana. Nabrojat ćemo ostatatak samo taksativno (Kalinić, Nižić, Vlašić, Bencun, J. Bašić, Pejić, Velez, Arteaga) i kazati kao bi njih barem 5-6 krenulo od prve minute da su zdravi. Ne smijemo zaboraviti ni Ohandzu koji sjedi na klupi ali ima snage za svega 10-ak minuta...

'Osijek dugo nije dao gol, ali ne bih želio da im se otvori baš protiv nas. Nisu oni uopće loša momčad. Dosta su iskusni te imaju nekoliko vrlo solidnih pojedinaca. Mi ćemo se nadigravati, nastojati biti bolji i ići na pobjedu', dodao je Burić.

Da utakmica ima veći rezultatski značaj ovo bi mogli biti nacrtanih 0:0 s obzirom na napadačku nemoć i sterilnost jednih i drugih. No, s obzirom da nema neke rezultatske napetosti, možda se otvori jednima i(li) drugima...