ČILEANAC POMILOVAN

Fernandes vraćen u prvi sastav Dinama; je li Zdravko tako odlučio?

29.03.2016 u 12:02

Bionic
Reading

Čileanski napadač Junior Fernandes vraća se u prvu momčad zagrebačkog Dinama nakon što je neko vrijeme bio pod suspenzijom zbog nedoličnog ponašanja te je trenirao s drugom momčadi

Međutim, očito su braća Mamić vrlo brzo shvatila kako nije baš pametno odstraniti iz prve momčadi daleko najbolje plaćenog igrača koji navodno godišnje zarađuje vrtoglavih 900 tisuća eura! Nema sumnje da je vrlo vjerojatno svoje prste u ekspresnom vraćanju Fernandesa u prvi sastav imao i Zdravko Mamić jer, bez obzira na zabranu obnašanja dužnosti u klubu, još uvijek ima nos za biznis i može dati bratu zlata vrijedan savjet.

Ako se tome doda to da trener Dinama Zoran Mamić na raspolaganju nema ozlijeđenog reprezentativca Marka Pjacu, onda se čini sasvim logičnim to da prvoj momčadi priključi ovog nadarenog, ali i nestašnog Čileanca. Formu je održavao trenirajući u drugoj momčadi (Dinamo II), za koju je nastupio u prošlom kolu kod Zadra (nije zabio gol u 90 minuta!).

Podsjetimo kako Dinamo, koji trenutačno ima dva boda više od Rijeke, do kraja MAXtv Prve lige ima još osam prvenstvenih utakmica, a uz to ga čeka uzvratna kup utakmica protiv Hajduka.

Prva prilika da se 27-godišnji Junior Fernandes nametne treneru Mamiću je u nedjelju 3. travnja, kada Dinamo u sklopu 29. kola MAXtv Prve lige na Maksimiru igra protiv Osijeka (15:00).

Dodajmo kako je ove sezone Fernandes odigrao 21 prvenstvenu utakmicu (17 puta bio je u početnom sastavu) uz učinak od 10 golova. S obzirom na to kakvu ogromnu plaću ima i koliko su braća Mamić već dosad ukupno platila za njega (odšteta Bayer Leverkusenu) – ostavio je jako loš dojam.