BURIĆ PONOSAN

Mamiću prvi poraz od Hajduka u karijeri: Nisam predodređen!

20.03.2016 u 18:32

  • +5

MAXtv Prva liga, 28. kolo: Hajduk - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Zoran Mamić smatra nakon neuspjeha na Poljudu da njegova momčad još uvijek sama odlučuje o tome tko će osvojiti naslov prvaka, dok Damir Burić misli da će ovaj trijumf pomoći mladim igračima Hajduka u daljnjem razvoju...

Dinamo je u srijedu lako svladao Hajduk u Kupu, ali isto se nije ponovilo u prvenstvu. Golom Frana Tudora Splićani su došli do vrijedne pobjede koja je oduševila Poljud, a svakako i Riječane koji su se približili 'modrima' na dva boda zaostatka u MAXtv Prvoj ligi. Trener Dinama čestitao je protivniku, no još ga ne hvata panika.

'Bili su kvalitetniji nego u srijedu, to smo i očekivali. No, mi smo radili previše grešaka,' izjavio je Zoran Mamić nakon susreta koji je po prvi put izgubio od Hajduka otkad je preuzeo klupu aktualnog prvaka, ali zbog toga ne žali:

'Nisam predodređen da sve utakmice dobijem ili izgubim i to je sastavni dio mog posla. Moramo naučiti s tim živjeti. Ostalo je osam utakmica, imamo sve u svojim nogama. Mi odlučujemo. Ako budemo bolji nego danas, onda neće biti problema, a ako ćemo biti na ovom nivou, onda će biti problema. Ne mogu biti zadovoljan kad izgubimo utakmicu, jer to nije bilo u planu, ali to je sastavni dio posla. Hajduk koji nije blizu kvaliteti Dinama pokazao je što se sve može napraviti jednom velikom željom.'

Damir Burić bio je pak iznimno zadovoljan kako se momčad digla nakon debakla u Kupu.

'Na nekim stvarima smo poradili, bilo je sastanaka s igračima, individualnog rada. Momčad je jako dobro reagirala. Pokazali smo svoje pravo lice i konačno smo zasluženo pobijedili Dinamo. Dosta toga je bilo danas dobro i ja sam jako zadovoljan svojom momčadi i prije svega sam ponosan na njih,' izjavio je trener Hajduka pa se osvrnuo na prekid crnog niza od dvije i pol godine bez pobjede protiv Dinama:

'Dugo smo na ovo čekali i dočekali smo. Ovo će igračima dati samopouzdanja i pokazati im da su na pravom putu.'