RIJEKA VS. HAJDUK

Ovo se ne propušta; evo gdje možete gledati Jadranski derbi!

27.02.2016 u 08:49

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu najzanimljvija utakmica 24. kola MAXtv Prve lige. Na Rujevici u Jadranskom derbiju Rijeka dočekuje Hajduk (Arenasport 3, 17 sati)

Okršaj druge i treće momčadi prvenstva najavili su stratezi obje momčadi – Matjaž Kek i Damir Burić.

'Još jedan Jadranski derbi koji uvijek nosi intenzitet veliki rivalitet. Siguran sam da će biti kvalitetna utakmica ekipa koje traže bodove. Pobjeda je cilj, želja i velik motiv koji nosi Hajduk kada dolazi u Rijeku', rekao je strateg domaćina Matjaž Kek.

Inače, ovo je 140. Jadranski derbi (Rijeka je ostvarila 36 pobjeda, Hajduk 55 dok je 48 utakmica završilo remijem), 68. međusobni ogled u prvenstvu Hrvatske ((Hajduk je slavio u 29, Rijeka u 20 navrata, a 18 ogleda okončano je remijem), a Rijeka već 13 utakmica u ligi ne zna za poraz od Hajduka, niz koji traje od 21. ožujka 2012. godine.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Moramo biti disciplinirani i organizirani i moramo taktički odigrati utakmicu jako mudro. Malo nam je vremena bilo za pripremu, ali moramo se znati nositi s tim situacijama. U Rijeci nas očekuje neizvjesna i teška borba. Rijeka u defanzivnoj organizaciji igra takoreći perfektno i prima jako malo golova te uz to u napadu ima individualnu kvalitetu', govorio je Hajdukov trener Damir Burić.

Nešto je o velikom susretu rekao i Rijekin maratonac u sredini terena Josip Brezovac.

'Jadranski derbi u ovom kraju nosi poseban motiv, ali iskreno, ja se svaku utakmicu motiviram isto. Jedino tako se može napredovati u nogometu. Hajduk ima individualnu kvalitetu i može biti opasan', pričao je Josip Brezovec.

Dodajmo kako su i Rijeka i Hajduk u prošlom kolu upisali poraze (Dinamo, Lokomotva) pa je pozitivan rezultat imperativ u oba tabora.

418031,417609,417311,417424