'MODRI' IZBACILI INTER

Schildenfeld se vratio sa stilom, Dinamu trijumf u Kupu!

10.02.2016 u 18:49

  • +4

Hrvatski kup, četvrtfinale: Inter - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

U odgođenom četvrtfinalnom dvoboju hrvatskog nogometnog Kupa u Zaprešiću je Dinamo pobijedio Inter s minimalnih 1:0, a impresivnom asistencijom se predstavio povratnik Gordon Schildenfeld...

Dinamo nije imao sjajne rezultate na pripremama u Španjolskoj, ali je i dalje prejak za većinu domaćih klubova. Potvrdila je to momčad Zorana Mamića ove srijede na kišom natopljenom terenu u Zaprešiću, gdje je svladala Inter i tako se probila u polufinale Kupa.

Najljepša vijest za 'modre' bio je povratak Gordona Schildenfelda koji nije uopće igrao službene utakmice u jesenskom dijelu sezone zbog ozljede mišića, ali 30-godišnji stoper nije zaboravio igrati nogomet i bit će pravo pojačanje za posljednju liniju zagrebačkog kluba.

Po kišnom vremenu publika u Zaprešiću gledala je susret u kojem su gosti dominirali od samog početka. Dinamo je u gol pretvorio svoju prvu priliku, kada je Schildenfeld sjajnom loptom u prostor pronašao Armina Hodžića koji je izbio sam pred Čovića i rutinski loptu smjestio u mrežu.


Inter koji je odigrao u Zaprešiću 2:2 s Dinamom u sklopu MAXtv Prve lige ovaj put nije imao odgovora. Već u prvom dijelu Soudani je mogao riješiti susret, ali u oba izlaska pred Čovića golman domaćih bio je uspješniji.

U drugom poluvremenu, Inter je preko Bočkaja i Mlinara pucao po golu Ježine, ali preslabo da bi mu ozbiljnije zaprijetio. S druge strane, Čović je još jednom sjajno zaustavio Soudanija u 64. minuti, refleksnom obranom na udarac iz blizine, a zatim je obranama izludio i Juniora Fernandesa koji je dvaput izašao pred njega.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa se Dinamo pridružio Rijeci, Hajduku i Slavenu u polufinalu Kupa. Ždrijeb je u ponedjeljak.

Tako su 'modri' odradili svoju prvu službenu obavezu u 2016. godini, a ovaj vikend počinje i drugi dio sezone MAXtv Prve lige: Dinamo u nedjelju igra protiv Zagreba, Inter isti dan protiv Splita.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale

Inter – Dinamo 0:1 (Hodžić 10)