BRUTALNO ISKREN

Dinamov dragulj progovorio o ponudi Reala; evo za čime žali!

18.12.2015 u 10:40

Bionic
Reading

Pred Dinamovim draguljem Antom Ćorićem najvažniji su dani karijere. U mnoštvu ponuda koje su pred njim mora dobro odlučiti koju će odabrati. No ne sumnjamo da će izabrati - pravu. Jer već je bio jednom na takvoj prekretnici, kada se iz RB Salzburga vraćao u Hrvatsku odnosno Dinamo i kada je odbio desetostruko veći iznos koji mu je nudila talijanska Roma

Hoće li trener Dinama Zoran Mamić u subotu (Inter, 15:00) dati priliku sjajnom mladom nogometašu Anti Ćoriću, još jednom koji prerano napušta 'modre', da se pozdravi sa zagrebačkom publikom? To naravno zna samo trener zbog čijeg se odnosa prema njemu dobrim dijelom 18-godišnji Ćorić i odlučio 'spakirati'. Drugi dio odgovornosti leži na Zdravku Mamiću, izvršnom predsjedniku Dinama koji je pak zahladio odnose s obitelji Ćorić nakon što je Ante prihvatio ponudu poznate menadžerske agencije Doyen Sports.

Zato je početkom studenoga Ćorić odlučio reći javnosti da želi otići iz Dinama. Klub ga je zbog tog 'izleta s novinarima' financijski kaznio, ali mu i povećao minutažu na travnjaku. Posebno je dobar dojam Ćorić ostavio u utakmici Lige prvaka protiv Bayerna.

U neformalnom razgovoru Ante nam je otkrio kako je žalostan što nije mogao dulje ostati u Zagrebu odnosno u Dinamu, ali i da se nada da će maksimirski klub barem imati nekoliko milijuna razloga zašto ga je pustio. Jedino što je bilo 'službeno' jest ovo.

'Mnogi su me zvali i čestitali na interesu Real Madrida, međutim daleko je to još od realizacije. Neki su pisali da se spominjala posudba u Castillu, ali to nema apsolutno veze s istinom jer sam bio na sastanku. No ono što je puno bliže stvarnoj situaciji jest da ću, ako mi trener da priliku, u subotu vjerojatno odigrati zadnju utakmicu za Dinamo. Još uvijek ne znam kamo ću, imamo nekoliko konkretnih ponuda, a kako su iz kluba rekli tati - i na njihovu adresu došlo ih je nekoliko. No koje su to, ne znamo ništa jer klub je taj koji odgovara na sve upite i on postavlja uvjete', rekao je za tportal.hr Ante Ćorić.

Među potencijalnim kupcima od srijede je i madridski Real, o čemu smo prvi pisali. No kako je Ćorić pod ugovorom s agencijom Doyen, onda će se naravno osim najvažnijeg faktora - Dinama - pitati nešto i ljude iz agencije.

Kako doznajemo, Porto je prvi u Ćorićevom izboru jer u njemu bi zasigurno dobio puno veću minutažu nego u nekom drugom razvikanijem i bogatijem klubu. Osim toga, Porto je poznat po tome da kupuje mlade supertalente, koje razvija te puno skuplje prodaje, a zbog čega bi kudikamo veću korist imala agencija Doyen.

Ipak, Porto će velikog suparnika imati u financijski moćnom Manchester Cityju, klubu koji bi od nove sezone trebao voditi Pep Guardiola. 'Građani' su u kontaktu s obitelji Ćorić već neko vrijeme, a svi se sjećamo Guardiolinih hvalospjeva na račun 18-godišnjaka nakon utakmice Dinama i Bayerna.

Treći, možda i najzvučniji klub u priči oko mogućeg transfera jest madridski Real, a njegovi ljudi su u srijedu, kako doznajemo, stigli u Zagreb 'opipati teren'.