JAVNO SE POHVALIO

Kapetanu Hajduka netko je trebao reći da drži jezik za zubima

28.11.2015 u 19:57

Bionic
Reading

Hajduk je u Kranjčevićevoj s 2-0 svladao Zagreb, no najviše se priča o potezu kapetana gostiju Gorana Milovića koji je isprovocirao drugi žuti karton odnosno isključenje

Prvi žuti karton stoper 'bilih' dobio je u prvom dijelu kada je sudac Strahonja pokazao na bijelu točku poslije njegova duela s Bobanom. To je bio njegov ukupno treći žuti karton (ranije je imao dva) kojim bi mogao igrati u srijedu u Kupu protiv Zagreba, ali bi propustio prvenstveni ogled na Maksimiru s Dinamom.

Zato je Milović u završnici utakmice stajao pored lopte, nije se želio maknuti ni nakon što ga je sudac verbalno opomenuo pa je dobio drugi žuti odnosno crveni karton. Budući da je dobio isključenje to znači da bi propustio Kup (crveni u prvenstvu vrijedi i za Kup te se tako može odraditi, ne i žuti kartoni), ali bi zato igrao u najvećem hrvatskom derbiju.

Ta varka Miloviću bi i uspjela da je držao jezik za zubima. Naime, kapetan se javno pohvalio da je to namjerno napravio, a to se ne radi.

'Bila je to moja odluka. Već u ranoj fazi utakmice dobio sam taj žuti karton koji bi me udaljio iz derbija s Dinamom. Vodili smo 2:0, svjesno sam išao zadržavati igru, zaslužio sam taj crveni karton. To je bilo taktičko razmišljanje', rekao je Milović.

Da je šutio, nitko ne bi mogao dokazati da je imao namjeru, a ovako ga disciplinski sudac može kazniti ne samo jednom nego više utakmica pa i na dulji period.

A što su o utakmici rekli treneri, poslušajte u priloženom videoprilogu.