MAGNET POD MARJANOM

Artem MIlevskij iz dišpeta ostao u Splitu

05.10.2015 u 16:40

Bionic
Reading

Ukrajinac Artem Milevskij i novu fazu povratka na vrhunsku razinu zamislio je u gradu pod Marjanom

Čim je Goran Sablić zamijenio Zorana Vulića na mjestu trenera RNK Splita transfer je bio u planu. Sedam godina Sablić je u kijevskom Dinamu dijelio svlačionicu s Artemom Milevskijem i gledao kako tadašnji zlatni dečko ukrajinskog nogometa ispunjava svoj potencijal i postaje najvažniji igrač njhovog slavnog kluba.

Malo nakon Sablićevog odlaska (2010.) iz Kijeva počeo je pad Milevskog koga su noćni provodi počeli ozbiljno limitirati na terenu. Pokušao je u Turskoj i lani u Hajduku no nije uspio razbuktati svoj talent. Prošlog mjeseca sporazumno je raskinuo ugovor s Hajdukom, no iz Splita mu se nije išlo. Čekao je priliku, dočekao Sablića na klupi Splita i - prihvatio poziv.


Ovdje sam došao da bi dokazao da sam još u stanju igrati na vrhunskoj razini,' dišpetno kaže joj jednom otpisani Milevskij koji je dolazeći prije u Hajduk bio istaknuo i cilj povratka u formu koja vodi do nove prilike u reprezentaciji. 30 mu je godina i startnu brzinu jako će teško vratiti... Ali, ako trkačku fazu dovede na više nego pristojnu razinu Sablić, koji najbolje zna koliko Artem može, bi ovim potezom mogao pogoditi jeftini jack pot. Jer ostalo Ukrajinac ima.


Milevskij zabija Splitu za Hajduk, sada će se naći u obrnutoj situaciji