OKRŠAJ S ISTROM

Hajduk na Poljudu ima priliku povećati pritisak na Dinamo!

04.10.2015 u 10:35

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 12. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) nogometaši Hajduka love pobjedu protiv Istre kojom bi se približili Dinamu na samo bod zaostatka...

Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu kada su misli bile usmjerene na europske utakmice, Hajduk je počeo igrati u skladu s očekivanjima. Neki će kazati i bolje od toga. Jedini poraz u HNL-u su doživjeli baš od Istre kada je trener Burić u Puli izveo šareni sastav odmarajući glavne vedete za Europu. Poslije toga su stvari sjele na svoje, a najviše impresionira podatak da vratar Kalinić nije primio gol punih šest utakmica.

'Pokazali su se kao jaki i neugodan suparnik, znaju se braniti. S druge strane mi smo ti koji će morati napadati i odgovoriti svojom igrom, dobrim ofenzivnim postavljanjima. Ne bi se želio vraćati na onu neugodnu epizodu u Puli, to je iza nas. Tada smo razmišljali najviše o Europi', rekao je trener Burić.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

On i dalje ima problema s izostancima, najveći je svakako onaj napadača Ohandze. Kamerunca stalno nešto boli i očito je to jedan od razloga zašto već sada nije u nekoj jačoj ligi. Kada je zdrav i spreman, tada je dimenzija više u odnosu na ostatak HNL-a.

'Nedostaju nam otprije Pejić, Nižić, Ohandza, Roguljić, Bašić, nema Sušića zbog kartona. Ostalo je dosta igrači koji mogu konkurirati za sastav, bit ćemo dobri na terenu. A u kojem sustavu i s kojim igračima to bi ostavio za sebe, za početak utakmice', o tim izostancima je progovorio i Burić.

Ne treba očekivati previše iznenađenja. Mladi Vlašić bi trebao nastaviti s ulogom lutajućeg napadača, dok bi na desno krilu od prve minute trebao krenuti Maloku.

Istra je u prošlom kolu u sudačkoj nadoknadi došla do sva tri boda protiv Lokomotive iako igrom to možda i nije zaslužila. Skinuli su tako ogroman pritisak sa svojih leđa i sada putuju kod omiljenog suparnika. Trener Pamić ima jako dobar skor protiv Hajduka iako godinama ne mijenja način igre i recept uspjeha. Istra u pravilu stane u čvrst i agresivan blok te čeka priliku iz kontri. U pravilu je davalo rezultata, sada će biti malo teže s ozbirom na pojačanja Hajduka na bočnim pozicijama.

'U prvom susretu su bili bez nekoliko igrača, sada će to biti sasvim drugačiji Hajduk. Čeka nas težak zadatak u lijepoj atmosferi', rekao je igrač Heister.

Dogodio se prije nekoliko dana incident u njihovoj svlačionici kada je napadač Nikolić nokautirao mladog vratara Ostojića, no Pamić kaže da se to neće negativno reflektirati na ekipu. Nikolić se ispričao te je bio u autobusu za Split. Doduše njegov nastup je ionako upitan zbog ozljede bedra. Zbog ozljede neće biti ni Manuela Pamića, dok je veznjak Đurić pauzira zbog kartona. Umjesto potonjeg će krenuti Zolotić iako nije u potpunosti spreman. Još je nekoliko imena na listi izostanaka, no riječ je o manje važnim igračima.

Najavljeni sastav Istre otkriva mnogo. Dupliranje bokova s dva beka na prednjim pozicijama, dva klasična zadnja vezna, te Kasalica i Repić kao ofenzivni aduti. No, zašto bi Pamić uopće mijenjao način igre s kojim je u pravilu osvajao bod(ove) protiv Hajduka.