PRIZNAO GREŠKU

Zadnji derbi Brune Marića! Žao mu je zbog - Dinama

21.09.2015 u 10:57

  • +6

Konferencija za medije suca Bruna Marića, koji je sudio utakmicu Hajduk - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Bruno Marić je dva dana nakon upropaštenog derbija sazvao tiskovnu konferenciju i iznio svoju stranu priče

Nije uopće spominjao nedosuđeni evidentan penal za Hajduk, čak dapače tvrdio je kako je sve bilo izvrsno do 93. minute.

'Tijekom cijele utakmice mislio sam kako sve prolazi super, baš kako treba. Nisam nasjedao, puštao sam prednost, dobro procjenjivao sve dobro do nadoknade vremena... I onda ta nesretna 93. minuta. Bio sam siguran u svoju odluku, jer za dosuditi penal za Dinamo u 93. minuti derbija, ako se zovete Bruno Marić, moraš biti apsolutno siguran da ste vidjeli penal. Ta odluka je izazvala silni revolt, žuč, veliku tugu navijača Hajduka i zbog toga iskreno žalim, počeo je svoje izlaganje Daruvarac i nastavio u sličnom stilu.

'Hvala Bogu da je penal promašen pa nisam napravio neku štetu Hajduku. Ali izazvao sam probleme ljudima u Dinamu jer sad se spominju Mamić, Šuker, HNS, ostali suci... Oni sa svim nemaju veze, svoje odluke ne donosim po uputama! Kunem se da sam molio Boga da iza mene ostane derbi bez repova, no to se na žalost nije dogodilo.'


'Nakon utakmice hladne glave su mi prijetili da će mi oduzeti život. Ono što su rekli vruće glave, to im opraštam. Sudbina sudaca nije dobra ako ćemo drhtati nakon svake odluke. Izjave Ljube Pavasovića Viskovića su neprihvatljive, tako vrijeđati hladne glave je neprihvatljivo, ružno,' kaže Marić i dodaje kako je u poluvremenu razgovarao s Brbićem, ne i s Vučevićem. Primam prijetnje smrću od završetka utakmice do danas. Svima ću ih pokazati,' poručuje Marić i završava:

'Ne znam koju sam ocjenu dobio za suđenje. Kontrolor mi je rekao da je sve išlo kao po špagi, a onda je došla nesretna situacija u 93. minuti. Nikad više neću suditi derbi Dinamo i Hajduk. Ni u Zagrebu ni u Splitu, ma ni da igraju u Daruvaru, poručuje za kraj prozvani arbitar.