HNS OBEĆAO POMOĆI

Šuker uživao u Dubrovniku pa svjedočio povijesnom sastanku

31.08.2015 u 14:49

Bionic
Reading

Vijest kako je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio Dubrovnik brzo se proširila gradom. Međutim, osim što se stigao okupati i uhvatiti malo boje na lijepoj plaži hotela President, gdje se velik broj stranih gostiju želio s njim fotografirati (dijelio je i autograme), Šuker je sudjelovao na povijesnoj sjednici fuzije dva dubrovačka nogometna kluba; GOŠK-a i Dubrovnika 1919.

Kako izvještava lokalni portal dulist.hr vijest o fuziji dva dubrovačka nogometna kluba (ime kluba još nije poznati, op.a.) na konferenciji za medije službeno su objavili predsjednik HNS-a Davor Šuker, zatim predsjednik skupštine NK GOŠK-a Pero Vićan te predsjednik NK Dubrovnika 1919. Ile Topuzović.

'Već neko vrijeme postoje razgovori da se, u cilju napretka nogometa i rada s mladeži u skromnoj infrastrukturi, dođe do eventualnog spajanja klubova. Ti razgovori su u međuvremenu zastali, međutim zahvaljujući HNS-u i osobnom angažmanu predsjednika Šukera opet su zaživjeli i ulaze u završnu fazu realizacije', kazao je predsjednik skupštine NK GOŠK-a Pero Vićan.

Nekoliko riječi Vićan je rekao i o projektu novog lapadskog stadiona koji zasad postoji samo na – maketi. Vićan je izrazio nadu kako se nada kako će 'Javna ustanova Športski objekti raspisati međunarodni javni natječaj po modelu prava građenja izgradnje.'

Čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker kratko je kazao:

'Želja mi je i moralna obveza pomoći Dubrovniku, jer mislim da zaslužuje klub koji će biti motor na ovom dijelu države. Respektiramo vaterpolo, ali je za nogomet bitna infrastruktura. HNS će pomoći i financijski i opremom, od reflektora do umjetne trave. Svi moraju pomoći kako bi djecu držali u sportu', kazao je Šuker dodavši:

'Dostojno gradu i povijesti nogometa bilo bi da se klub nađe u drugoj ligi, a ako se bude dobro radilo da se uđe u prvu ligu. Ne treba se zavaravati s prvom ligom. Trenutno je više bitna infrastruktura, zadovoljni roditelji i dati djetetu sve što mu treba.'

Hoće li HNS pomoći Dubrovniku i u kojoj mjeri pokazat će vrijeme. U svakom slučaju grad koji je perjanica našeg turizma zaslužuje vrhunske sportske objekte uključujući i stadion kako bi u svoju ponudu dodao o ono što mu nedostaje; da postane centar za pripreme velikih europskih nogometnih klubova. Aduti kao što su ugodna klima u zimskim mjesecima, bistro more te naravno jedinstvena stara povijesna jezgra itekako mu idu u prilog.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

392196,391284,390653,390514