MAXtv PRVA LIGA - 5. KOLO

Hajduk odličan za prvu pobjedu, Lokosi ljuti na suca

10.08.2015 u 21:55

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 5. kola MAXtv Prve lige, Hajduk je na gostovanju kod Lokomotive upisao prvu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu te s pretposljednjeg skočio na šesto mjesto

Unatoč brojnim problemima pri sastavljanju momčadi, trener gostiju Burić ipak je uspio dobro posložiti igrače i na kraju zasluženo slaviti u Kranjčevićevoj s 2:1.

Međutim, pitanje je bi li se gosti vratili kući sa sva tri boda da je sudac Vučemilović u 90. minuti dosudio, a dojam je da je trebao, penal nad Doležalom nakon Tudorovog starta?

Ovako je Burić ipak mogao uzdignutih ruku napustiti Zagreb i s igračima proslaviti prvu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu.

Hajduk je u vodstvo došao u 11. minuti nakon dobre akcije, ali i nespretne reakcije domaće obrane, nakon koje je Kiš uputio loptu, a nesretni Bartolec nekako je skrenuo u Zelenikinu mrežu.

Nastavio je Hajduk u dobrom ritmu i do kraja prvog dijela, no rezultat se više nije mijenjao.

U drugom dijelu Hajduk je još bolji, a ton igri davali su Balić i Vlašić. I baš je mladi Andrija Balić u 77. minuti svoju odličnu igru okrunio pogotkom za 0:2.


Počelo je tada slavlje svih kojima je draži Hajduk, ali u samoj završnici, nakon asistencije Doležala, Kolar je smanjio na 1:2.

Ipak, ni tada nije sve bilo riješeno jer sudac Vučemilović očito nije vidio Tudorov start nad Doležalom, baš kao što je i trener Čačić pogrešno procijenio mogućnosti Šovšića. Naime, njegov je igrač bio ozlijeđen pa i upitan za dvoboj, ali gurnuo ga je u vatru. No samo dvije minute kasnije, Šovšić je zbog obnovljene ozljede morao napustiti teren.