MAXTV PRVA LIGA

'Lokosi dočekuju Hajduk; gosti na velikim mukama

10.08.2015 u 11:24

Bionic
Reading

U ponedjeljak će biti kompletirano peto kolo MAXtv Prve lige. U Kranjčevićevoj Lokomotiva dočekuje Hajduk (20 sati, Arenasport 3)

Lokomotiva je u prošlom kolu nastavila s neugodnom tradicijom na gostovanjima u Rijeci. Primila je četiri gola u posljednja četiri posjeta tom gradu, a malo ispod prosjeka ostali su minuli vikend inkasiravši tri. Ipak, dovoljno za drugi prvenstveni poraz, te drugi u zadnja tri nastupa u svim natjecanjima nakon što su izgubili od PAOK-a u uzvratu drugog pretkola Europske lige. Između toga se ugurao remi sa Slavenom u Koprivnici pa je momčad Ante Čačića bez pobjede sad već tri susreta, od razbijanja Istre prije nekih 20-ak dana.

Hajduk je veliki motiv, to je floskula koju koriste svi treneri, ali kod Lokomotive ona itekako drži vodu zbog dobro poznate 'ljubavi' koju Splićani odašilju prema, kako ih oni nazivaju, B momčadi Dinama.

'Hajduk će sigurno tražiti pobjedu, ali tome ćemo stremiti i mi. Očekujem natjecateljsku utakmicu s dosta pogodaka', kaže u najavi za SN trener Čačić.

S obzirom na rezultate koje ostvaruje Lokomotiva, takvo nešto nije nemoguće. U ovoj je sezoni zagrebački klub odigrao osam službenih utakmica, ni u jednoj nije uspio sačuvati svoju mrežu čistom. Iskusni trener to opravdava činjenicom da mu je zadnja linija malo neiskusna.

'Lokomotiva je mlada momčad, pogotovo u obrani i vršku napada, a sad smo izgubili i dvojac najiskusnijih. Oscilacije su neminovne i s tim treba živjeti, raditi i kroz ligu rasti. Počevši od utakmice s Hajdukom', kaže Čačić.

Vezano uz ovu njegovu izjavu da je ostao bez dvojice najiskusnijih, riječ je o Leki i Šovšiću. Potonji je ozlijeđen, a Leko odrađuje suspenziju zbog tri nakupljena žuta kartona što će uvjetovati određene taktičke promjene unutar sastava gdje bi Begonja trebao upasti u veznu liniju umjesto Leke, a Marić zaigrati na poziciji Šovšića.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Hajduk u hrvatsku metropolu stiže nakon velikog europskog uspjeha. Svladan je Stromsgodset i u uzvratnom dvoboju, sa čistih 4:0 prošlo se u posljednju fazu kvalifikacija za Europsku ligu, a jesen u Europi i nije tako nemoguća s obzirom da se posljednja prepreka zove Slovan Liberec. No prva utakmica, u Češkoj, igra se tek za 10 dana. Hajduk bi se trebao trgnuti i na domaćem planu ako ne želi da mu konkurencija previše pobjegne.

Sigurno da navijačima i struci splitskog kluba nije ugodno bijele gledati na pretposljednjoj poziciji prvenstvene ljestvice. Posebice jer se iduće kolo ide Rijeci u goste pa bi se sadašnji niz od četiri kola bez pobjede, uz eventualni neuspjeh kod Lokomotive, mogao vrlo lako produljiti na šest susreta jer na Rujevici će momčad Damira Burića teško do troboda.

Ali, situacija u Hajduku je daleko od idealno kad govorimo o zdravstvenom biltenu. SN donose da je trener Burić kasnio na presicu uoči Lokomotive zbog sastanka s liječničkom službom!

'Morao sam pročitati veliki izvještaj, puno nam igrača nedostaje i problem je kako sastaviti momčad. Imamo 14 zdravih! Nadam se da ćemo uspjeti sastaviti momčad koja će protiv Lokomotive odigrati dobru utakmicu', pojadao se malo strateg Bijelih.

Pa krenimo redom, Bašić ima operaciju prsta na nozi, Roguljića muči aduktor, junaka iz Norveške Ohandzu pak zadnja loža. Radčenko i Maloku se bore s virozom, Pejić je dobio jak udarac, stradali su ligamenti i on je na neko dulje vrijeme prekrižen. Jedini koji nije bio u liječničkom izvještaju, ali ga nema jest stoper Milović koji odrađuje tri žuta kartona. Unatoč svemu, Burić zna što mu je činiti u Kranjčevićevoj.


'Ambicije ostaju nepromijenjene. Problem je što ne možemo varirati i biti fleksibilni. A lijevog beka trenutačno nemamo', istaknuo je Burić te se okrenuo Lokomotivi:

'Jako su dobra i dinamična momčad koja je u stanju svakoga nadigrati. To smo vidjeli i u Europi zbog koje su imali oscilacija u domaćem prvenstvu. Moramo biti na visokoj razini.'

Upitan bi li zbog silnih problema bio zadovoljan bodom, ponovio je da svi znaju njegov način razmišljanja, a to bi dakle značilo da se uvijek ide po pobjedu. Iako u prvenstvu još taj plan nije upalio u prva četiri kola...

'Prvenstvo je jako dugo, imamo dovoljno prostora i mogućnosti da neke stvari popravimo.'

S Lokomotivom će Burić imati vrlo malo manevarskog prostora pa se čak razmišlja i o aktiviranju Milevskog.

'Sve je na njemu i njegovim treninzima. Kad odradi čitav ciklus u jednom tjednu, onda je moguće da bude u kadru', tvrdi Hajdukov šef struke.

Za Lokomotivu?

'Moguće je', zaključio je Burić.