ŠTO JE S NOGOMETOM...

Mamić opet pod napadom zbog 'svjetovnih' stvari...

02.07.2015 u 19:44

Bionic
Reading

Zdravko Mamić pod navalom pozitivnih emocija kojima ga na pripremama u Sloveniji obasipa klupska radna zajednica kroz smijeh čeka Dinamov ogled s Vardarom i jednim uhom osluškuje što se događa u Hrvatskoj

Mamić opet na naslovnicama! Vladar hrvatskog nogometa pod istragom je Uskoka zbog poreznih nejasnoća po pitanju uzimanja provizije od primanja Luke Modrića. Vijest o pretresu vile ga zatekla na Dinamovim pripremama gdje se već dugo znalo da će sada biti. Održava presice i iznosi svoju stranu, dok iz Hrvatske informacije očekivano dolaze na kapaljku.

Ministar unutarnjih poslova kaže da nema ništa s tim. Teoretski je možda i tako, ali savršeno je jasno da politika u globalu itekako ima. Ne zaboravite idućih mjeseci niti sekunde da su 'iza ugla' parlamentarni izbori u Hrvatskoj. Mamić je itekako kvalitetno sredstvo za prikupljanje političkih poena i 'Bog te pita' tko sve i zašto stoji iza ovog tajminga.

Ali mene muči što je u pitanju opet svjetovna stvar. Možda je utajio porez, ali sport nije povrijedio... Prvi je puta u stanici Zdravko Mamić završio zbog sprječavanja obavljanja policajca u službenoj dužnosti, a drugi put zbog pretjeranog rječnika prema tadašnjem ministru Jovanoviću. Treći put - porez.


Što je s presudom u korist Eduarda da Silve koji je sudski dokazao da je imao zelenaški ugovor sa spomenutim. Hoće li se itko od istražitelja kada gleda te sporne uplate od Modrića upitati je li on uopće smio dobijati taj novac toliko dugo? Plaćao porez ili ne.   Talijani mirno javljaju, a Hrvati mrno prenose, kako Zdravkov sin Mario Mamić održava sastanke s ključnim ljudima u Kovačićevom transferu iz Intera. Talijani ga zovu igračevim menadžerom. To se niti provjerava niti demantira jer to u Hrvatskoj više nije vijest. Ni čitateljima ni pravnoj državi.

Što je s tajnošću statuta kojega je Dinamo navodno prilagodio zahtjevima inspekcije? Prema njemu nalaže im se drugačije tretiranje članova, onako kako to stoji u Zakonu o udrugama. Što je s peterostrukom prodajom igrača Dinama u Lokomotivu čime su opet stravičnom lakoćom namagarčena dogovorena pravila?

Ako Mamić ili bilo koji drugi moćnik ovoga svijeta padne zbog nečega što nije vezano uz njegov 'core business' onda je efekt gotovo nebitan. On će i dalje moći neometano vladati iz sjene preko unaprijed postavljenih ljudi od povjerenja i zapravo se neće promijeniti ništa. Obzirom da smatram da se u Dinamu i Savezu stvari trebaju mijenjati na suštinskoj razini, čekam neku optužnicu iz rubrike sport... Do tada, neka dobro raščlane ovu i presude pravedno.

Od 1:37 Mamić pjeva svoju poskočicu... Ako ostane na fukcijama do izbora - vjerojatno je i u pravu