PLAĆEN TRI MILIJUNA EURA

Presretni Rog: U godinu dana iz treće lige do Dinama!

30.06.2015 u 21:54

Bionic
Reading

U tijeku priprema u Sloveniji Modri su dogovorili dolazak jednog od najtalentiranijih mladih igrača u Hrvatskoj koji je zahvaljujući svojim fantastičnim igrama već upisao i nastup za A reprezentaciju: novi igrač Dinama je 19-godišnji Marko Rog!

Mladić koji u Dinamo dolazi iz Splita bio je oduševljen nakon potpisa 5-godišnjeg ugovora: '

Stvarno ne znam kako bih opisao koliko sam sada sretan jer sam postao igrač Dinama. Prije svega bih se želio puno zahvaliti svom bivšem klubu i apsolutno svim ljudima u RNK Split. Proveo sam tamo krasnih godinu dana, hvala im na svemu što su napravili za mene, a isto tako i veliko hvala što su mi omogućili da ostvarim svoj san i potpišem za Dinamo',  ispričao je za službenu stranicu kluba skromni i simpatični Marko Rog koji je rodom iz Nedeljaneca, malog mjesta pored Varaždina, pa nastavio.

' U nešto više od godinu dana iz treće lige u Dinamo. Presretan sam... Ne trebam uopće reći kako u mom kraju svi navijaju za Dinamo, svi znamo koliko su Modri kvalitetni i što znači Dinamo; u Hrvatskoj i šire. Ovo mi je velika pohvala, znam da je u Dinamu sjajna konkurencija i da su u svlačionici sve redom odlični igrači, no ako su se odlučili za mene onda sigurno misle kako u Maksimiru ima mjesta za mene. Tako razmišljam i ja, cijenim svakoga, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i jedva čekam prvi trening i utakmice'.

Marko ima izuzetno zanimljiv nogometni put jer je 'okolnim' putem došao do Dinama. Naime, igrao je u trećoj ligi za mladu momčad Varaždina i redovito bio najbolji igrač, a njegov talent uočili su mnogi domaći i strani klubovi. Ipak, najbrži i najkonkretniji je bio Split čije je trenere oduševio u međusobnom susretu i Marko je prošlo ljeto preselio u redove RNK Split. U novom klubu je odmah krenuo sjajno, bio odličan u europskim i domaćim utakmicama, kasnije je došao i poziv izbornika Nike Kovača, a potom i dolazak u Dinamo.

'Jako smo sretni što smo uspjeli dogovoriti Markov dolazak u Dinamo jer se radi o izuzetno talentiranom, ali i već danas jako kvalitetnom igraču. Marko je moderan tip nogometaša, brz i okomit, sjajnih motoričnih sposobnosti i igrač koji može igrati više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi. U samo godinu dana je bezbroj puta dokazao svoje kvalitete, pomno smo ga pratili i smatramo da može puno dobroga donijeti našoj momčadi. Puno puta sam rekao kako detaljno pratimo našu ligu i kada se pokaže igrač koji kvalitetom na terenu i van njega odgovara kriterijima Dinama onda reagiramo. Marko je sigurno taj igrač, ja mu želim puno sreće i zdravlja i prije svega dobrodošlicu u naš klub', rekao je sportski direktor i trener Modrih Zoran Mamić

Novi igrač Modrih obavit će liječnički pregled nakon kojeg će se priključiti Modrima na pripremama u Sloveniji.

Cijeli članak pročitajte OVDJE