PRVA UTAKMICA

Dinamo remizirao, Mamić zadovoljan, Schifo se ozlijedio!

25.06.2015 u 21:17

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji protiv Žiline odigrao 1:1. Modri su odigrali utakmicu s dva sastava, a bolji je bio onaj koji je igrao u drugom kada je hrvatski prvak i zabio pogodak

Već drugoga dana priprema u Sloveniji Modri su odigrali prvu utakmicu. Protivnik je bila drugoplasirana momčad slovačkog prvenstva Žilina koja je već odmakla s pripremama za novu sezonu, a susret s hrvatskim prvakom bila im je treća prijateljska utakmica. Ipak, na terenu se to nije vidjelo.

Dinamo je u 68. minuti došao potpuno zasluženog vodstva. Ćorić je dao fantastičnu loptu u for Soudaniju, ovaj je pobjegao obrani Žiline, izašao sam pred Volešaka te ga krasno prebacio.

Hrvatska momčad je do kraja imala još nekoliko prilika koje nije pretvorila u pogodak da bi, pomalo ni iz čega, u zadnjim sekundama Žilina izjednačila. Prvo je Ježina sjajno rukom u korner odbio udarac koji je išao u donji kut da bi nakon kornera William skočio i glavom poslao loptu u prvi kut.

Dinamo: Eduardo - Matel, Šimunović, Taravel, Barišić - Ademi, Machado, Gojak - Pjaca, Cekici, Olmo (drugo poluvrijeme: Ježina - Pinto, Schildenfeld, Musa, Pivarić - Goncalo, Pamić, Ćorić - Soudani, Fernandes, Hodžić)
Žilina: Volešak - Benes, Kačer, Vavro, Škriniar - Pečovsky, Letič, Mihalik, Pavr - Mabouka, Jelić (još su igrali: Legiang, Hučko, William, Špalek, Čmelik, Škvarka, Kadlec)

Nažalost, bilo je ozljeda. Nakon nepunih pet minuta drugog poluvremena bez duela ni protivničkog igrača pored sebe Schildenfeld je izbio loptu u aut i sam izašao iz igre, a umjesto njega vratio se Šimunović.

'Drugo poluvrijeme smo bili puno bolji, razigraniji i zaslužili pobjedu da bi na kraju iz naše gluposti primili gol. Srećom, ovo su tek pripreme i ima još vremena za popravak', rekao je trener Zoran Mamić nakon utakmice pa nastavio:

'Stvorili smo dosta prilika i moramo ih bolje realizirati. Naravno, nedostaje nam eksplozivnosti i brzine, no sve u svemu sam zadovoljan.'
Što se tiče ozljede Gordona Schildenfelda tu neće biti problema.

'Mijenjao je kopačke i uhvatio ga je grč u listu, no ništa ozbiljno.'