VELIKI UTEG

Štimac o incidentu u Dinamu: Poniženje i nepotreban cirkus!

01.06.2015 u 12:39

Bionic
Reading

Zanimljivo je bilo u RTL-ovoj emisiji posvećenoj MAXtv Prvoj ligi. Stalni komentator zbivanja na prvenstvenim utakmicama Joško Jeličić po običaju je bio britak na jeziku, a kao gost pojavio se uvijek odlučni Igor Štimac

Posljednje 36. kolo MAXtv Prve lige donijelo je i sukob braće Mamić, a razlog je bio Ognjen Vukojević. Podsjećamo, trener Zoran nije želio uvesti bivšeg reprezentativca kako bi zaigrao u svojoj posljednjoj utakmici u Dinamovo dresu, a defanzivni veznjak se pobunio te dobio potporu s tribina i onu ključnu od izvršnog predsjednika Zdravka iz lože.

Nakon toga je mlađi Mamić demonstrativno prije kraja napustio utakmicu na Maksimiru između Dinama i Rijeke (4:0), nije se pojavio na dodjeli medalja, a izbjegao je i intervju pred kamerom Arenasporta. Zdravko je poručio kako njegov brat ostaje trener, ali njihov odnos sigurno je narušen, kao i autoritet 'modrog' stratega.

O tome što se događalo na Dinamovoj klupi, progovorili su i Jeličić i Štimac.

'Zoran Mamić u stalnom je sukobu. Njegov brat stvorio je europski klub, ali ne poznaje zakonitosti travnjaka i svlačionice. Želi sve kontrolirati i velik je uteg za svog brata. Zoranu je ovo idealna prilika da stvori autoritet i poštovanje, podnese ostavku i krene graditi samostalnu karijeru. No mislim da na kraju neće gledati sebe', rekao je Jeličić.

'Zdravko je sebe nazvao svevišnjim, a svog brata ponizio. Njegovi rezultati zaslužuju poštovanje, no on mora primati upute putem telefona. Ovim incidentom sve ono dobro u Dinamu pada u vodu. Napravili su bespotreban cirkus', poručio je Štimac koji je opet objasnio što zamjera HNS-u.

'Odnos Dinama i Lokomotive najveće je razočaranje, to je silovanje, držanje umjetnog kluba u ligi protivno svim propisima.'