SEDAM ZAHTJEVA

Evo što konkretno Hajduk traži od HNS-a

25.05.2015 u 18:33

Bionic
Reading

Predstavnici HNK Hajduk održali su u ponedjeljak u Zagrebu sastanak s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, te nakon sastanka s javnosti podijelili svoje konkretne prijedloge koje su uputili predstavnicima krovne organizacije

HNK Hajduk, obavještavaju putem svoje službene stranice, predstavljali su predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, član Nadzornog odbora Ljubo Pavasović-Visković i koordinator kluba prema Uefi Denis Kosor dok su u ime HNS-a nazočili predsjednik Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović, dopredsjednik Ante Vučemilović, tajnik Vladimir Iveta, viši savjetnik Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Hajduk je iznio sedam konkretnih zahtjeva i prijedloga o kojima se raspravljalo.

Razgovaralo se o statusu Udruge prvoligaša te Povjerenika za natjecanje i Disciplinskog suca 1. HNL. Hajduk je dao primjedbu na postupak licenciranja klubova na način da traži veću dostupnost informacija. Također, Hajduk je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je NK Lokomotiva dobila licencu za narednu sezonu. Nastavno na tu temu, HNS i Hajduk složili su se o potrebi ograničavanja broja ustupljenih igrača između pojedinih klubova te će o toj temi također razgovarati Izvršni odbor HNS-a.

Hajduk je pokrenuo i temu zastupljenosti u tijelima HNS-a.


'Tema razgovora nije bilo pitanje domaćinstva reprezentacije. O operativnim pitanjima vezanim uz utakmicu Hrvatske i Italije koje se igra 12. lipnja na Poljudu razgovarat će se uskoro u Splitu,' potvrdio nam je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Konkretni prijedlozi koje je HNK Hajduk postavio pred Hrvatski nogometni savez:

1 - HNK Hajduk traži vraćanje nadležnosti vođenja Prve HNL Udruženju prvoligaša te traži smjenu/nemogućnost ponovnog izbora za istu funkciju Povjerenika za natjecanje 1. HNL;
2 - HNK Hajduk traži smjenu/nemogućnost ponovnog izbora za istu funkciju Disciplinskog suca 1. HNL;
3 - HNK Hajduk traži rješavanje poznatog problema s NK Lokomotiva i transparentnost rada Odjela za licenciranje HNS-a;
4 - HNK Hajduk traži da se ograniči broj posuđenih igrača u istom rangu natjecanja;
5 - HNK Hajduk traži reorganizaciju sudačke organizacije uz mogućnost uvođenja izuzeća sudaca;
6 - HNK Hajduk traži izmjene u načinu i sustavu izbora zastupljenosti klubova u tijelima saveza;
7 - HNK Hajduk traži ravopravnu zastupljenost klubova i regija u IO i Komisijama HNS –a.