BORBA ZA EUROPU

Split svoju šansu prokockao, sad je red na Lokomotivi!

24.05.2015 u 10:19

Bionic
Reading

Nakon što Split nije uspio iznenaditi Dinamo u finalu Kupa, nogometaši Lokomotive u 35. kolu MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) upravo protiv Vulićeve momčadi imaju priliku pozitivnim rezultatom izboriti nastup u Europi sljedeće sezone...

Novi trener Lokomotive Marko Pinčić ima relativno lak zadatak. Nakon što je na premijeri svladao Slaven Belupo, raspletom ostalih utakmica mu je dovoljan jedan bod u zadnja dva kola kako bi i teoretski potvrdio plasman u kvalifikacije za EL. Poslije susreta s potrošenim i nemotiviranim Splitom, čeka ga još gostovanje kod 'izgubljenih' Zadrana.

'Zadnju utakmicu smo dosta dobro odradili, no slijedi nam dosta teža utakmica. Pogotovo zbog vremenskih uvjeta koji će biti dosta gori nego na posljednjoj utakmici, no vjerujem da će naši igrači biti angažirani koliko i prošli put', rekao je Pinčić pri tome se osvrnuvši na dosadnu kišu koja zadnjih dana pada u Zagrebu i koja će bitno otežati uvjete za igru.

Nije to jedini problem koji ga muči, naime neće moći računati na Bručića, Šovšića, Doležala i Perića. Prva dvojica bi gotovo sigurna bila u početnom sastavu, a i potonja dvojica su imali više nego solidnu minutažu ove sezone.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Što se tiče sutrašnje utakmice, Split će biti jedna velika enigma. S obzirom na tri igrača koja im ne mogu igrati zbog suspenzija, Barbarića, Galovića i Blagojevića, a također u najavama im je dosta igrača ozlijeđeno, njihova ekipa je u ovom trenutku jedna velika nepoznanica', komentirao je domaći trener.

Gosti su u srijedu igrali najveću utakmicu u klupskoj povijesti. Bili su na pragu senzacije, no izgubili su poslije lošijeg izvođenja kaznenih udaraca. Tragičar je bio (po)najbolji igrač Marko Rog koji je osim penala promašio i najveću priliku na utakmici kada je u posljednjim minutama sam krenuo prema golu. Očito se prepao šanse, pa na koncu nije ni zapucao...

'Možda mi je lakše nabrajati na koga mogu računati, momci su umorni, neki ozlijeđeni, dali su sve od sebe protiv Dinama na Maksimiru, ali sutra nas čeka jedna važna i zahtjevna utakmica i svoje misli moramo usmjeriti na to kako da ostvarimo dobar rezultat', rekao je trener Vulić u najavi.

Njegov kolega je već spomenuo neke na koje on neće moći računati, mi ćemo još dodati Woona, Ibriksa, Glavinu i Radotića.

Nije Vulić htio ni čuti za nepotrebene eksperimente u zadnjem razgovoru s novinarima pod opravdanjem kako ostanak nije osiguran. To se promijenilo jučerašnjim porazom Osijeka. Sada Splićani ne mogu ispasti ni teoretski, pa možda i Vulić 'omekša' po pitanju mladih...