OKRŠAJ NA KANTRIDI

Rijeka želi opet pokazati 'lokosima' da su klasa ispod

10.05.2015 u 10:41

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 33. kola MAXtv Prve lige nogometaši Rijeke dočekuju Lokomotivu, s kojom su u posljednjim utakmicama jako dobro prolazili na Kantridi

Rijeka je osvojila bod u Koprivnici što može biti zadovoljavajuće s aspekta pozitivnog rezultata. Igra je bila daleko od one na kakvu smo navikli, no teško je od igrača uvijek dobiti maksimum u utakmicama koje im rezultatski ne znače previše. Domaćin je odavno osigurao drugo mjesto, poseban imperativ više nema. Tek je na nekim igračima da se izbore za bolju startnu poziciju uoči sljedeće sezone.

'S njima smo u posljednje vrijeme puno igrali i znamo sve pojedinosti jedni o drugima. Nisam pristaša neke velike revolucije, samo zato jer po plasmanu ne možemo ni bolje ni lošije. Za mene je svaka prvenstvena utakmica najvažnija te želim da se tako ponašaju i igrači,' rekao je trener Kek te priznao što ga muči:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Mi moramo biti bolji nego što smo bili u Koprivnici. Naročito u veznom redu. I dalje mi vezna linije ne ‘štima’ i nije posložena. Tražit ću više ofenzive i tražim da bar jedan od veznih ide više prema naprijed. Tražimo kroz trening ubrzavanje igre i što veću direktnost i okomitost u igri. No isto tako istina je da cijela ekipa napravi odličan posao u defanzivi, što pokazuje i mali broj primljenih golova. '

S obzirom da je od igrača koji su u posljednje vrijeme nastupali out samo veznjak Alex, Kek ima pregršt rješenja za sastavljanje ekipe. Kako će ona u konačnici izgledati, vjerojatno zna jedino on.

Treba spomenuti kako riječka navijačka grupa Armada danas slavi 28. rođendan, pa bi se igrači mogli malo više potruditi da im uljepšaju slavlje. Ako im već sudačke nepravde zbog kojih su izgubili dva susreta od Lokosa ove sezone nisu dovoljan motiv.

Lokomotiva je još uvijek u igri za Europu, no kako nižu poraz za porazom baš ne izgleda kao da im se ta Europa igra. Iako će trener Ivković to oštro demantirati, teško je pobjeći od takvog dojma. Protiv Istre je njihov ofenzivac Doležal zaradio dva žuta kartona već nakon desetak minuta i time je utakmica praktički bila riješena.

'Bez obzira što je Rijeka u ovom momentu, realno jača od nas, u nogometu, za razliku od nekih ostalih sportova, manji klubovi ili lošije momčadi uvijek mogu doći do iznenađenja,' najavio je Ivković pa potom otkrio detalje vezane uz svoju ekipu:

'Igrati ćemo bez nekoliko igrača koji su do sada igrali standardno. Šanse će dobiti neki drugi koji su to zaslužili svojim radom,svojim treningom i ponašanjem, i uvjeren sam da će oni šansu koju će sutra dobiti protiv Rijeke znati iskoristiti.'

'Pomilovanog' Šovšića nema zbog ozljede lože, dok će Bručić preseliti na klupu. Od prve minute ćemo gledati Mamića i Ceraja. Leko i Doležal imaju kartone, pa možemo kazati kako ova Lokomotiva na papiru izgleda dosta slabije.

Nije to dobra vijest znajući da su na Kantridi uglavnom loše prolazili. Na zadnja dva dolaska ovdje su primili ukupno 10 pogodaka...